Co budete potřebovat?

  • 1 mrkev
  • 1 hruška
  • 30 g vlašských ořechů
  • 1 hrozen červeného vína
  • 1,5 dl červeného vína
  • 1 lžíce cukru
  • koření: badyán, skořice, hřebíček
  • 1 suchá klobása
  • chlebové krutony, krekry
  • Jihočeská niva porce

Jihočeská niva
Pokud jste fanoušci sýrů s modrou plísní, doporučujeme pro rakletování vyzkoušet Jihočeskou či Zlatou nivu od Madety. Obě jsou díky obsahu tuku vhodným kandidátem na rakletování. Jejich typická chuť dodá pokrmu úžasný rozměr!

Jak na to?

V pánvi svaříme červené víno s cukrem a kořením, tekutinu v pánvi odpaříme. Přidáme hrušku s mrkví nakrájené na větší kusy. Přibližně tři minuty necháme pánev na mírném ohni. Pak ji odstavíme, přidáme vlašské ořechy, bobule červeného vína a vše opatrně, ale řádně promícháme. Dále si připravíme nivu, kterou velmi pomalu rozpustíme na rakletovači, a poté položíme na obsah pánve. Servírujeme s krekry a na silnější plátky pokrájenou suchou klobásou.

Pro inspiraci se podívejte na video:

Jaké sýry rakletovat? Podívejte se na naše tipy od Madety!

Tradiční přílohou při rakletování jsou opékané či vařené brambory, šalotka nebo nakládané okurčičky.
Tím základním je ovšem sýr. Záleží jen na vás, jaký druh zvolíte.
Obecně však platí, že se spíše hodí více tučné sýry, ideálně ty „voňavé“, které zrají pod mazem. Tipy na sýry, které můžete vyzkoušet bez obav k raketování a jsou výtečné chuti, najdete zde

Nevíte, kde pořídit rakletovač? Máme pro vás TIP.

Vyzkoušejte rakletování a podělte se s námi se svými zážitky na Instagramu pod hashtagem #rakletujsmadetou.


Přejeme Vám dobrou chuť.
Vaše Madeta.

Reklama