Co budete potřebovat?

  • 350 g brambor grenaille
  • 50 g sušených rajčat
  • 15 g kaparů
  • 2 ks kyselé okurky
  • 50 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžičky soli
  • 1 lžičky pepře
  • Madeland plátky 100g

Madeland
Sýr, který vyniká svou nasládlou oříškovo-mandlovou chutí oživí vaše rakletování příjemnou vůní. Vyzkoušejte ho v kombinaci se sušenými rajčaty a kapary, jak popisujeme v tomto receptu. Nemůžete udělat chybu. Vyzkoušeno – výborná kombinace chutí, které padlou do sebe.

Jak na to?

Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm přepůlené brambory. Jakmile zezlátnou, přidáme překrájená sušená rajčata, kyselé okurky a kapary. Necelou minutu dál restujeme. Následně osolíme, opepříme a přidáme med s hořčicí. Vše opatrně promícháme. Hotovou přílohu můžeme zdobit jarní cibulkou. Na talíři ji přelijeme rozpečeným sýrem Madeland.

Pro inspiraci se podívejte na video:

Jaké sýry rakletovat? Podívejte se na naše tipy od Madety!

Tradiční přílohou při rakletování jsou opékané či vařené brambory, šalotka nebo nakládané okurčičky.
Tím základním je ovšem sýr. Záleží jen na vás, jaký druh zvolíte.
Obecně však platí, že se spíše hodí více tučné sýry, ideálně ty „voňavé“, které zrají pod mazem. Tipy na sýry, které můžete vyzkoušet bez obav k raketování a jsou výtečné chuti najdete zde.

Nevíte, kde pořídit rakletovač? Máme pro vás TIP.

Vyzkoušejte rakletování a podělte se s námi se svými zážitky na Instagramu pod hashtagem #rakletujsmadetou.


Přejeme Vám dobrou chuť.
Vaše Madeta.

Reklama