Co budete potřebovat? (Počet žampionů a ingrediencí upravte podle počtu potřebných porcí)
- 8 žampionů portobello
- 5 lžic olivového oleje
- sůl, pepř
- 55 g cherry rajčat
- 125 g mozzarelly
- 1 lžička sušené bazalky
- 8 lžiček balsamikového octa
- 1 hrst čerstvé bazalky
JAK PŘIPRAVIT SKVĚLÉ PORTOBELLO NA GRILU:
1. Portobella zbavte nožiček. Z vnitřní strany zakapejte olejem, osolte, opepřete a vyskládejte na aluminiovou grilovací podložku kloboukem nahoru. Vložte na rozpálený rošt a grilujte 5 minut.
2. Přepůlená rajčátka, natrhanou mozzarellu, sušenou bazalku, zbylý olej a sůl promíchejte v misce.
3. Pomocí grilovacích kleštiček houby obraťte, vnitřek každého klobouku zakápněte lžičkou balsamikového octa a naplňte ho směsí rajčat s mozzarellou. Grilujte dalších 5 minut.
4. Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.
Je to skvělé! Vyzkoušejte tento recept!
Další tipy, co nakoupit v Albertu pro vaše grilování najdete na Albert.cz/gril
Nový komentář
Komentáře
děláváme podobně často
Portobello dělávám celkem často. Plním sýrem a mletým masem. Tuto variantu vyzkouším - děkuji za inspiraci!
Žampiony miluji.
To může být dobrý, plníme je skoro podobně, jen tedy je plníme rovnou a pak rovnou grilujeme.