Co budete potřebovat? (Počet žampionů a ingrediencí upravte podle počtu potřebných porcí)

  • 8 žampionů portobello
  • 5 lžic olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 55 g cherry rajčat
  • 125 g mozzarelly
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 8 lžiček balsamikového octa
  • 1 hrst čerstvé bazalky

JAK PŘIPRAVIT SKVĚLÉ PORTOBELLO NA GRILU:

1. Portobella zbavte nožiček. Z vnitřní strany zakapejte olejem, osolte, opepřete a vyskládejte na aluminiovou grilovací podložku kloboukem nahoru. Vložte na rozpálený rošt a grilujte 5 minut.

2.  Přepůlená rajčátka, natrhanou mozzarellu, sušenou bazalku, zbylý olej a sůl promíchejte v misce.

3. Pomocí grilovacích kleštiček houby obraťte, vnitřek každého klobouku zakápněte lžičkou balsamikového octa a naplňte ho směsí rajčat s mozzarellou. Grilujte dalších 5 minut.

4. Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.

Je to skvělé! Vyzkoušejte tento recept!

Další tipy, co nakoupit v Albertu pro vaše grilování najdete na Albert.cz/gril

Reklama