Co budete potřebovat?
500 g mletého masa (ideálně směs hovězího a vepřového)
sůl a pepř
1 vejce
100 g sýra 45 % Krolewski vcelku
dýňové ragú
400 g dýně Hokkaido
2 cibule
tymián
sůl a pepř
zelená petrželová nať
kousek másla
na dokončení
nastrouhaný sýr 45 % Krolewski
1 kg brambor
250 ml smetany ke šlehání
50 g másla
Do mletého masa vyklepněte vajíčko, dochuťte česnekem, solí a pepřem. Důkladně promíchejte. Klidně můžete přidat i oblíbené koření.
Z dochuceného masa tvarujte kuličky. Dovnitř každé dejte kousek sýra a kuličku pořádně uzavřete a vytvarujte. Kuličky skládejte do pekáče. Až jsou všechny hotové, dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut. Celková doba pečení záleží na velikosti kuliček.
Mezitím, co se pečou kuličky, dejte vařit brambory na kaši a připravte si dýňové ragú.
Dýni omyjte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno.
Ve velké pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli. Po pěti minutách přidejte dýni. Dochuťte tymiánem, solí a pepřem.
Opékejte, dokud nebude dýně měkká. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželovou nať.
Z uvařených brambor, horké smetany a másla ušlehejte kaši.
Podávejte společně bramborovou kaši s masovými kuličkami a dýňovým ragú, posypané nahrubo nastrouhaným sýrem.
Více o sýrech Krolewski najdete na www.syrnadzlato.cz
Nový komentář
Komentáře
To vypadá dobře, recept vyzkouším, jen po sýru Krolewski se musím podívat.
Zajímavé, vyzkouším. Měli jste nám to odprezentovat rozkrojené (tu kuličku), abychom si užili ten roztavený sýr.