Co budete potřebovat?
ragus.jpg
500 g mletého masa (ideálně směs hovězího a vepřového)
sůl a pepř
1 vejce
100 g sýra 45 % Krolewski vcelku
 
dýňové ragú
400 g dýně Hokkaido
2 cibule
tymián
sůl a pepř
zelená petrželová nať
kousek másla
 
na dokončení
nastrouhaný sýr 45 % Krolewski
1 kg brambor
250 ml smetany ke šlehání
50 g másla
 
Do mletého masa vyklepněte vajíčko, dochuťte česnekem, solí a pepřem. Důkladně promíchejte. Klidně můžete přidat i oblíbené koření.
Z dochuceného masa tvarujte kuličky. Dovnitř každé dejte kousek sýra a kuličku pořádně uzavřete a vytvarujte. Kuličky skládejte do pekáče. Až jsou všechny hotové, dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut. Celková doba pečení záleží na velikosti kuliček.


 
Mezitím, co se pečou kuličky, dejte vařit brambory na kaši a připravte si dýňové ragú.
Dýni omyjte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno.
Ve velké pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli. Po pěti minutách přidejte dýni. Dochuťte tymiánem, solí a pepřem.
Opékejte, dokud nebude dýně měkká. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželovou nať.
Z uvařených brambor, horké smetany a másla ušlehejte kaši.
Podávejte společně bramborovou kaši s masovými kuličkami a dýňovým ragú, posypané nahrubo nastrouhaným sýrem.

Více o sýrech Krolewski najdete na www.syrnadzlato.cz