Limetová šťáva je často ingrediencí asijských receptů, ale i receptů z Jižní Ameriky, kde si dáte různé druhy cevichů v každém bistru. Základem je vždy limetová šťáva, ve které se marinují nejčastěji mořské plody, rybí maso, krevety a další ingredience jako je výrazné ovoce, cibulka a bylinky. Náš recept na limetové ceviche je veganský, jako základ tohoto pokrmu je oblíbené mango. Spolu s dalšími ingrediencemi jako je chilly nebo červená cibule se jedná o koncert chutí. Rádi vám tento recept doporučíme. Stejně tak čistě přírodní produkt RAUCH Culinary 100 % Limetová šťáva.
Co říká na limetovou 100 % šťávu z řady Rauch Culinary influencerka Adriana?
Oceňuji jednoduchost použití této šťávy. Opravdu je velmi chutná a každé jídlo, kde jsme ji použili pozvedla. Je to alternativa klasické vymačkané šťávy, kterou musíte doma vymačkat – zde je tato šťáva v lahvi.
Mangovo limetové ceviche - co budete potřebovat?
- 1 velká červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 velká zralá manga, oloupaná, vypeckovaná a nakrájená na 2 cm kostky
- limetová 100 % šťáva z řady Rauch Culinary
- 1/4 lžičky soli
- 1 chilly paprička, zbavená semínek a nakrájené nadrobno (pozor na pálivost, dejte jí tam jen tolik, kolik je pro vás příjemné. Cílem je pikatní, jemně štiplavá chuť)
- Listy ze 2 snítek koriandru, jemně nasekané
Jak na to?
- Červenou cibuli vložte na 10 minut do ledové vody, zatímco si připravíte ostatní suroviny.
- Nakrájené mango dejte do mísy a přidejte polovinu limetkové šťávy a sůl.
- Ochutnejte rovnováhu chutí a v případě potřeby přidejte více obojího; nechcete, aby chutnalo příliš kysele.
- Přidejte chilli, poté sceďte cibuli a přidejte ji spolu s lístky koriandru. Vše jemně promíchejte, aby se spojilo a poté nechte 5 minut v lednici vychladit a marinovat.
- Podávejte v jednotlivých velkých sklenicích nebo miskách.
Jaké jsou recenze testerek, které tento recept ochutnaly? Přečtěte si některé z nich:
Kombinace manga, limetové šťávy, chilli a koriandru je podle mě dokonalá. Mango ve šťávě ještě změklo a jeho sladkost vyvážila kyselost šťávy a pálivost chilly. Ceviche doporučuji, musí to být skvělé i v kombinaci s masem nebo jen tak. Limetová šťáva je naprosto ideální k marinování, vyzkouším doma tyto ceviche i s krevetami.
Já bych si dala do toho receptu méně chilly, jinak to bylo výborné, nikdy jsem je nejedla. Určitě je doma připravím, s rybou nebo s krevetami. Pak se suroviny marinují v limetové šťávě je to vlastně velmi jednoduché, a tak dobré!
Ceviche byl takový příjemně pálivý salátek, který skvěle doplňoval ostatní recept. Kombinace manga, chilly a limetové šťávy mě potěšila.
Ceviche byly pro mě novinka, která mě naprosto potěšila chutí.
Mangové ceviche byly úžasným spojením sladkého manga, kyselé limety a pálivého chilly. Může to být jako lehký předkrm nebo samotná večeře, oběd, jak se vám zachce.
Fota: Michal Protivanský
RAUCH Culinary 100 % citronová a limetková šťáva. V malém balení pro domácí použití a v 1L balení pro potřeby profesionální gastronomie. Vysoká konzistentní kvalita pro vaření, pečení, míchané nápoje a další. Gastro profesionálové oceňují zejména trvalou kvalitu v průběhu celého roku, zatímco čerstvé citrony a limetky v průběhu roku mění svoji cenu, chuť i vydatnost šťávy z každého kusu. |
Nový komentář
Komentáře
chilli paprička