Limetová šťáva je často ingrediencí asijských receptů, ale i receptů z Jižní Ameriky, kde si dáte různé druhy cevichů v každém bistru. Základem je vždy limetová šťáva, ve které se marinují nejčastěji mořské plody, rybí maso, krevety a další ingredience jako je výrazné ovoce, cibulka a bylinky. Náš recept na limetové ceviche je veganský, jako základ tohoto pokrmu je oblíbené mango. Spolu s dalšími ingrediencemi jako je chilly nebo červená cibule  se jedná o koncert chutí. Rádi vám tento recept doporučíme. Stejně tak čistě přírodní produkt RAUCH Culinary 100 % Limetová šťáva.

656499dc55046obrazek.jpg
 
Co říká na limetovou 100 % šťávu z řady Rauch Culinary influencerka Adriana?

Oceňuji jednoduchost použití této šťávy. Opravdu je velmi chutná a každé jídlo, kde jsme ji použili pozvedla. Je to alternativa klasické vymačkané šťávy, kterou musíte doma vymačkat  – zde je tato šťáva v lahvi.

65649a2891d3bblobid0.jpg
 
Mangovo limetové ceviche - co budete potřebovat?

  • 1 velká červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 velká zralá manga, oloupaná, vypeckovaná a nakrájená na 2 cm kostky
  • limetová 100 % šťáva z řady Rauch Culinary
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 chilly paprička, zbavená semínek a nakrájené nadrobno (pozor na pálivost, dejte jí tam jen tolik, kolik je pro vás příjemné. Cílem je pikatní, jemně štiplavá chuť)
  • Listy ze 2 snítek koriandru, jemně nasekané

65649a31ac7e3obrazek.jpg

Jak na to?

  1. Červenou cibuli vložte na 10 minut do ledové vody, zatímco si připravíte ostatní suroviny.
  2. Nakrájené mango dejte do mísy a přidejte polovinu limetkové šťávy a sůl.
  3. Ochutnejte rovnováhu chutí a v případě potřeby přidejte více obojího; nechcete, aby chutnalo příliš kysele.
  4. Přidejte chilli, poté sceďte cibuli a přidejte ji spolu s lístky koriandru. Vše jemně promíchejte, aby se spojilo a poté nechte 5 minut v lednici vychladit a marinovat.
  5. Podávejte v jednotlivých velkých sklenicích nebo miskách.

65649c219ddefblobid0.jpg

Jaké jsou recenze testerek, které tento recept ochutnaly? Přečtěte si některé z nich:

656497e889ed2obrazek.jpgKombinace manga, limetové šťávy, chilli a koriandru je podle mě dokonalá. Mango ve šťávě ještě změklo a jeho sladkost vyvážila kyselost šťávy a pálivost chilly. Ceviche doporučuji, musí to být skvělé i v kombinaci s masem nebo jen tak. Limetová šťáva je naprosto ideální k marinování, vyzkouším doma tyto ceviche i s krevetami.

656497fd1f503obrazek.jpgJá bych si dala do toho receptu méně chilly, jinak to bylo výborné, nikdy jsem je nejedla. Určitě je doma připravím, s rybou nebo s krevetami. Pak se suroviny marinují v limetové šťávě je to vlastně velmi jednoduché, a tak dobré!

6564980945324obrazek.jpgCeviche byl takový příjemně pálivý salátek, který skvěle doplňoval ostatní recept. Kombinace manga, chilly a limetové šťávy mě potěšila.

6564981750912obrazek.jpgCeviche byly pro mě novinka, která mě naprosto potěšila chutí.

65649821e2262obrazek.jpgMangové ceviche  byly úžasným spojením sladkého manga, kyselé limety a pálivého chilly. Může to být jako lehký předkrm nebo samotná večeře, oběd, jak se vám zachce.

655de417ee19fblobid0.png

Fota: Michal Protivanský

sss.gif

RAUCH Culinary

100 % citronová a limetková šťáva. V malém balení pro domácí použití a v 1L balení pro potřeby profesionální gastronomie.

Vysoká konzistentní kvalita pro vaření, pečení, míchané nápoje a další.

Gastro profesionálové oceňují zejména trvalou kvalitu v průběhu celého roku, zatímco čerstvé citrony a limetky v průběhu roku mění svoji cenu, chuť i vydatnost šťávy z každého kusu.

655dd74b7a8dcobrazek.png