My jsme do těsta použili kefírová mléka od Mlékárny Valašské Meziřící, a to konkrétně jahodové do bublaniny s jahodami. Kefírové mléko nízkotučné s příchutí jahody obsahuje probiotické kultury (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium, Streptococcus Thermophilus). Je vhodné pro všechny věkové kategorie. Obsahuje 0,8 % tuku. Více najdete na Mlekarna-valmez.cz.
Foto: Marta Kratochvílová
Jaká kefírová mléka od Mlékárny Valašské Meziřící můžete takto využít?
- Kefírové mléko nízkotučné s příchutí jahody
- Kefírové mléko nízkotučné s příchutí meruňky
- Kefírové mléko nízkotučné s příchutí višně
- Kefírové mléko nízkotučné s příchutí citron, bezový květ
- Kefírové mléko nízkotučné
Co budete potřebovat na lžičkovou bublaninu?
- 20 lžic polohrubé mouky
- 20 lžic kefírového mléka od Mlékárny Valašské Meziřící – zálaží na vás, jakou si vyberete příchuť
- 10 lžic moučkového cukru
- 10 lžic oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
Postup:
Všechny suroviny smícháme v míse, nalijeme do kulaté formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali moukou. Nahoru nasypeme ovoce. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, 25 až 30 minut. Dokud povrch krásně nezezlátne. Vytáhneme z trouby, necháme lehce vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Nový komentář
Komentáře
Dnes jdu do ní.