My jsme do těsta použili kefírová mléka od Mlékárny Valašské Meziřící, a to konkrétně jahodové do bublaniny s jahodami. Kefírové mléko nízkotučné s příchutí jahody obsahuje probiotické kultury (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium, Streptococcus Thermophilus). Je vhodné pro všechny věkové kategorie. Obsahuje 0,8 % tuku. Více najdete na Mlekarna-valmez.cz.

6274fee32657aobrazek.jpg
Foto: Marta Kratochvílová

Jaká kefírová mléka od Mlékárny Valašské Meziřící můžete takto využít?

Co budete potřebovat na lžičkovou bublaninu?

  • 20 lžic polohrubé mouky
  • 20 lžic kefírového mléka od Mlékárny Valašské Meziřící – zálaží na vás, jakou si vyberete příchuť
  • 10 lžic moučkového cukru
  • 10 lžic oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Postup:

Všechny suroviny smícháme v míse, nalijeme do kulaté formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali moukou. Nahoru nasypeme ovoce. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, 25 až 30 minut. Dokud povrch krásně nezezlátne. Vytáhneme z trouby, necháme lehce vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.

6274ff17dcb10obrazek.jpg