Květáková polévka se sýrovými krutony

Ingredience:

Postup:

  1. Vývar přiveďte k varu.
  2. Přidejte celý obsah balení Bonduelle Květákové polévkové směsi a vařte 3 minuty, dokud zelenina nezměkne.
  3. Rozmixujte a dochuťte solí a pepřem.
  4. Přidejte smetanu dle chuti a prohřejte.
  5. Na závěr můžete ozdobit sýrovými krutony.

Krutony se sýrem – můžete použít například tvrdý sýr Grand Moravia

Ingredience:

  • máslo na opékání
  • kostičky oschlého toustového chleba, ciabaty nebo bagety
  • nastrouhaný sýr Grand Moravia

Postup:

  1. Rozpusťte v pánvi máslo a zprudka na něm 4–5 minut opékejte kostičky pečiva.
  2. Krutony vyložte na pečící papír, posypte nastrouhaným sýrem Grand Moravia a dejte na chvíli do rozehřáté trouby. Až se sýr rozteče.
  3. servírujte s polévkou!

Tip od naší kolegyně a food bloggerky Elly z Bohyně kuchyně: Parádní přílohou k polévce, kromě Grand Moravia krutonů, budou také malé kousky květáku. Syrový květák rozeberte na malé kousky a opečte na kousku másla.

Vyzkoušejte stejně jako my, novinku Bonduelle Cream Soup, balíček zeleninové směsi, ze kterého vykouzlíte lahodný pokrm během pár chvil. Tyto polévkové směsi obsahují již opracovanou a naporcovanou mraženou zeleninu, která si díky rychlému šokovému zamrazení udržela stejně vysoký obsah vitamínů a minerálů, který měla ve chvíli sklizně ve své nejvyšší zralosti. S Bonduelle díky třem variantám hravě připravíte květákovou, dýňovou nebo zelenou krémovou polévku. Základ pro poslední zmíněnou polévku tvoří cuketa, hrášek, fazolové lusky a brokolice. Pochutnejte si na skvělých zeleninových krémech. Zeleninovou polévkovou směs Bonduelle stačí přidat do vody či bujón, pár minut povařit, rozmixovat a pak si už jen vychutnávat chvíle klidu.

Více inspirace na Polévkové směsi Bonduelle

 

Reklama