Budete potřebovat:

  • 2 krůtí stehna
  • sůl
  • pepř

dále

  • 150 g Jihočeského cottage od Madety
  • 150 g Jihočeské pomazánkové tradiční Madeta
  • čerstvý koriandr
  • 150 g goudy Madeta
  • 2 avokáda
  • 250 g cherry rajčat

Stehna, ochucená solí a pepřem, upečte den předem, ideálně přes noc. Pečte při 120 °C, asi pět hodin.

Upečená krůtí stehna budou šťavnatá a maso se bude úplně rozpadat. Maso natrhejte vidličkou v pekáči, ve výpeku z masa. Celý obsah pekáče přesuňte do hrnce. Přidejte Cottage, Jihočeské pomazánkové tradiční. Promíchejte a přidejte podle potřeba asi 1 dcl vody. Zahřívejte na střední teplotu.

Zahřívejte tak dlouho, až se Cottage rozpustí a vznikne krémová omáčka. Můžete ochutit pepřem.

Podávejte na talíři, obložené kousky avokáda, cherry rajčata, zasypané nastrouhanou goudou a nasekaným koriandrem.
Ideální příloha: čerstvá bageta

Náš tip:

Jihočeský cottage natur 5% 150 g

Vždy čerstvý, jemný a lehký. Sýrová zrnka obalená v lahodné smetaně poskytují milovníkům svěžích sýrů to pravé potěšení. Pro nízký obsah tuku a díky vysokému obsahu snadno stravitelných bílkovin je ideálním výrobkem racionální výživy. Cottage je oblíbeným jídlem lidí držících dietu a kulturistů. Je možné jej konzumovat samostatně, nejlépe s celozrnným pečivem, případně ochucený bylinkami, paprikou či křenem. Hodí se i jako základ pro pomazánky, na posypání těstovin či brambor nebo jako přísada do zeleninových salátů. Splňuje požadavky bezlepkové diety. Složení: mléko, 20 % smetany, mlékařská kultura, jedlá sůl. Alergeny: mléko a výrobky z něj.

Více informací naleznete zde.

Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti

Český unikát má jemnou krémovou konzistenci, lahodnou chuť a lehce se roztírá. Navíc je bez chemických přísad a konzervačních látek, s nižším obsahem tuku, a tudíž i cholesterolu. Splňuje požadavky bezlepkové diety.

Více informací naleznete zde.

Reklama