Na naší akci v pražském kuchyňském studiu Chefparade jsme se čtenářkami a blogerkami vyzkoušely tento recept. Partnerem akce byla značka oblíbených olejů Lukana www.lukana.cz
Jak udělat kefírovou buchtu s meruňkami?
200 g polohrubé mouky- 2 lžíce holandského kakaa
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 100 g cukru krupice
- 3 lžíce nasekaných ořechů nebo kokososu, klidně i mix obojího
- 300 g kefírového mléka
- 120 g oleje Lukana
- 6 čerstvých meruňek
K servírování:
- bílý jogurt
- skořice
- cukr
Smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a cukr. Promíchejte důkladně, ať je ve směsi rovnoměrně rozmíchaná hlavně jedlá soda.
Přidejte nasekané ořechy nebo kokos. Můžete použít směs ořechů, směs ořechů s kokosem, přidat můžete klidně i hrozinky nebo nasekané kousky čokolády.
Suché suroviny spojte kefírovým mlékem a olejem. Umíchejte hladké těsto.
Rozevírací dortovou formu (může být i plech) vymažte olejem a vysypejte mletým kokosem. Vlijte těsto.
Nahoru naskládejte meruňky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, 20 až 30 minut. Koláč bude upečený, až do něj vpíchnete špejli, která vyjde ven neulepená těstem.
Zajímavosti o olejích Lukana na www.lukana.cz Využití olejů Lukana v kuchyni, naše doporučení: Řepkový olej je vhodný na smažení, fritování, pečení či grilování, vydrží vysokou tepelnou úpravu, přepaluje se až při 200°C , pro smažení je tak nejideálnější volba. Slunečnicový olej je vhodný především pro studenou kuchyni. Hodí se k přípravě majonéz, dipů, dressingů, nebo zálivek, vydrží však tepelnou úpravu do 180°C, můžete ho tedy klidně použít i na pečení. Rostlinný olej je směsí slunečnicového a řepkového oleje, hodí se především do těst, a je tak skvělým pomocníkem pro sladké i slané pečení. Všechny oleje jsou BEZ užití geneticky modifikovaných potravin (non GMO) |
---|
Nový komentář
Komentáře
Znám, někdy peču.
Udělám na víkend

Je výborná!!!!!


kefírovou buchtu mám ráda
Tento koláč dělám dětem často...s ovocem i bez...je výborný...
sladký bohužel můžu - a je to na mě znát