Lukana

Na naší akci v pražském kuchyňském studiu Chefparade jsme se čtenářkami a bloggerkami vyzkoušeli tento recept. Partnerem akce byla značka oblíbených olejů Lukana  www.lukana.cz

Jak udělat karbanátky se sušenými rajčaty?

Lukana

  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
  • 1 cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 6 sušených rajčat ve slunečnicovém oleji
  • řepkový olej na smažení
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Lukana

Mleté maso smícháme s drobně pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenými rajčaty, kořením a osolíme.

Lukana

Tvarujeme karbanátky a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

 

Zajímavosti o olejích Lukana na www.lukana.cz

Využití olejů Lukana v kuchyni, naše doporučení:

Řepkový olej je vhodný na smažení, fritování, pečení či grilování, vydrží vysokou tepelnou úpravu, přepaluje se až při 200°C , pro smažení je tak nejideálnější volba.

Slunečnicový olej je vhodný především pro studenou kuchyni. Hodí se k přípravě majonéz, dipů, dressingů, nebo zálivek, vydrží však tepelnou úpravu do 180°C, můžete ho tedy klidně použít i na pečení.

Rostlinný olej je směsí slunečnicového a řepkového oleje, hodí se především do těst, a je tak skvělým pomocníkem pro sladké i slané pečení.

Všechny oleje jsou BEZ užití geneticky modifikovaných potravin (non GMO)

TÉMATA:
VAŘENÍ