Na naší akci v pražském kuchyňském studiu Chefparade jsme se čtenářkami a bloggerkami vyzkoušeli tento recept. Partnerem akce byla značka oblíbených olejů Lukana www.lukana.cz
Jak udělat karbanátky se sušenými rajčaty?
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 1 cibuli
- 3 stroužky česneku
- 6 sušených rajčat ve slunečnicovém oleji
- řepkový olej na smažení
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Mleté maso smícháme s drobně pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenými rajčaty, kořením a osolíme.
Tvarujeme karbanátky a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Zajímavosti o olejích Lukana na www.lukana.cz Využití olejů Lukana v kuchyni, naše doporučení: Řepkový olej je vhodný na smažení, fritování, pečení či grilování, vydrží vysokou tepelnou úpravu, přepaluje se až při 200°C , pro smažení je tak nejideálnější volba. Slunečnicový olej je vhodný především pro studenou kuchyni. Hodí se k přípravě majonéz, dipů, dressingů, nebo zálivek, vydrží však tepelnou úpravu do 180°C, můžete ho tedy klidně použít i na pečení. Rostlinný olej je směsí slunečnicového a řepkového oleje, hodí se především do těst, a je tak skvělým pomocníkem pro sladké i slané pečení. Všechny oleje jsou BEZ užití geneticky modifikovaných potravin (non GMO) |
---|
Nový komentář
Komentáře
Klára Křížová — #8Na případné smažení používám funkci grisp a vlastně u nás se moc ani nesmaží. Jen když přijde náhodou chuť. Mám syna, dnes již dospělého a vlastně už s námi ani nebydlí na celoživotní dietě, a tak jsme prostě nějak uvykli a ani nás to neláká
Určitě dobré
Klára Křížová — #8zkoušela jsem jednou péct v troubě klasické řízky ve strouhance a nikomu to nechutnalo :-D
vladka321 — #6no řízek ve strouhance asi nejde nesmažit, to by nebylo ono
jarka1234 — #1když je pak osušíte ubrouskem nebo papírovou utěrkou, jsou stejně dobré jako pečené
jarka1234 — #1Přesně tak, u nás se už ani jinak "nesmaží"
karbanátky můžu
taky bych ochutnala
sušený rajčata pozvednou jakékoli jídlo
Líbí se mi recept. Jen bych je raději dala do trouby, na pečící papír. Nemám ráda mastná jídla. Jsou i "zdravější", jestli se to o karbanátků dá říci.