Co budete potřebovat?

  • 2 vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 125 g dýňového pyré
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • poleva
  • 150 g bílé čokolády
  • 100 g smetany ke šlehání
  • na ozdobu
  • pár kapek hnědého gelového potravinářského barvina
  • Haribo Pico Balla
  • Haribo Wummis

Jaký je postup?

Vejce vyšlehejte s cukrem do krémové světlé pěny. Přidejte rozpuštěné máslo, mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí a také dýňové pyré.Umíchejte hladké těsto. To nalijte do silikonové formy na Haribo medvídka. Množství těsta vyjde na dvě formy. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 20 až 25 minut.

Upečené medvídky vyklopte a nechejte vychladnout. Připravte si polevu. V hrnci přiveďte k varu smetanu. Nalámejte do ní čokoládu a nechejte pět minut stát. Poté rozmíchejte metličkou v hladkou bílou polevu. Na talíř si dejte dvě špejle a na ně položte upečeného medvídka Haribo. Přelívejte polevou, která už mírně ztuhla, nesmí být úplně tekutá. Do polevy můžete udělat pár teček hnědou gelovou potravinářskou barvou a tu potom rozmazat, aby poleva byla mramorovaná.

Polevu ozdobte podle fantazie. Medvídkům udělejte oči z koleček Haribo Pico Balla nebo potravinářskou barvou, přidejte na ně červíky Haribo Wummis. Kdo je šikovný, může potravinářskou barvou namalovat pavučiny, pavouky, ústa a podobně. Nechejte pracovat i děti, ať si svého medvídka dozdobí podle sebe.

Více na HARIBO.CZ

Naše další články:

Reklama