Co budete potřebovat?

Korpus

  • 3 hodně zralé banány
  • 150 g polohrubé mouky
  • 5 lžic kvalitního kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce

Krém

Jak na to?
Všechny suroviny na korpus dejte do robota a společně vyšlehejte. Vylijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 °C 20 minut.
Tvarohy smíchejte a oslaďte podle vaší chuti. Namažte na vychladlý korpus.

Smetanu ke šlehání přiveďte v hrnci k varu. Sundejte z plotny, přidejte nalámanou čokoládu a nechejte 5 minut odstát. Poté rozšlehejte metličkou na hladkou čokoládovou polevu. Polijte koláč pomazaný tvarohem.
Ozdobte ovocem. Ideální jsou jahody nebo maliny.

Partnerem naší akce byla značka Madeta, testovali jsme při tvorbě toho Jihočeskou smetanu ke šlehání 33% a Jihočeský tvaroh. Všechny mléčné produkty byly skvělé a chutné.

Více najdete na Madeta.cz

Čokoládový koláč jsme upekli v Remosce – vyzkoušeli jsme konkrétně model Remoska Tria. Vše upekla spolehlivě a výtečně, na koláče a dorty je dobré dát si do Remosky pečicí papír. Dobře se pak upečený korpus vyndá. Více na Shop.remoska.eu.


Naše články:

Vyzkoušeno: Tvarohový koláč s rebarborou a jahodami
Vyzkoušeno: Skvělé špecle s nivou, špenátem a krůtím masem
Vyzkoušeno: Pomazánka z
Vyzkoušeno: Vajíčková pomazánka se sýrem Madeland
Vyzkoušeno: Zapečené gratinované brambory

Reklama