Roláda bez lepku a bez laktózy
Ingredience („těsto“):
- 5 ks vajec (zvlášť žloutky a bílky)
- 80 g cukru krupice
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- citronová kůra (cca 1 citronu)
- olej
Ingredience (náplň):
- 1 kelímek Jihočeského tradičního pomazánkového (laktóza méně než 0,01%)
- 1 Jihočeská zakysaná smetana 15% (laktóza méně než 0,01%)
- 1 balíček vanilkového cukru
- oblíbené ovoce (jahody, granátové jablko, kiwi, maliny,…) – ponechat kousek i na ozdobu
Postup:
Nejprve zapněme troubu a nechme si ji předehřát na 180 stupňů. Pak si rozdělíme žloutky a bílky, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do misky dáme cukr, kukuřičný škrob a promícháme. Do sněhu opatrně vmícháváme žloutek po žloutku, dále postupně zapracováváme sypkou směs, a nakonec přidáme citronovou kůru.
Na plech dáme pečicí papír, který lehce potřeme olejem, a rozprostřeme na něj těsto. Pečeme cca 8 minut. Mezitím si připravíme ovoce a krém.
Krém je jednoduchý. Pouze smícháme vanilkový cukr, Jihočeskou zakysanou smetanu a Jihočeské tradiční pomazánkové a oblíbené ovoce.
Po osmi minutách vyndáme těsto z trouby, na prkénko si položíme utěrku a na utěrku položíme těsto pečicím papírem nahoru. Pečicí papír odloupneme, a ještě teplou roládu srolujeme a dáme srolovanou vychladnout.
Po vychladnutí roládu rozmotáme, potřeme krémem, přidáme oblíbené ovoce a opatrně zabalíme.
Vršek rolády můžeme ozdobit zbylým ovocem či dle chuti případným zbývajícím krémem.
Inspiraci najdete na www.madeta.cz.
Přečtěte si také:
- Vyzkoušeno: „Lahůdkové“ sklenice s vanilkovým krémem
- Vyzkoušeno: Muffiny s borůvkami
- Sýrový quiche s Romadurem
- Vyzkoušeno: Sýrový quiche s hruškou
Nový komentář
Komentáře
Vypadá to vážně luxusně. Začínáme teď hodně vařit bez laktózy, takže se určitě bude hodit. Dobré recepty jsem taky našla tady. :) Tak držte palce.
Nádhera !!!
ta je krásná !!!
No, to je krása...
Roláda je výborná, rychle upečená,náplň lehoučká jak dech...vyzkoušeno super recept
:)
Vypadá velmi dobře.
vypadá úžasně a určitě i tak chutná
Roláda vypadá výborně a velmi lákavě!