Recept je velmi snadný a uvidíte, jak vás krutony se sýrem potěší! Jsou opravdu velmi dobré a polévka díky nim dostane další chuťový rozměr. Jakmile je ochutnáte, uděláte je příště znovu. Uvidíte. Tak jako my. Sklidily velký úspěch!

Recept je zde:

Ingredience

  • máslo na opékání
  • kostičky oschlého toustového chleba, ciabaty nebo bagety
  • nastrouhaný sýr Gran Moravia - ideálně reserve

Postup

  • Rozpusťte v pánvi máslo a zprudka na něm 4–5 minut opékejte kostičky pečiva.
  • Krutony vyložte na pečící papír, posypte nastrouhaným sýrem Gran Moravia a dejte na chvíli do rozehřáté trouby. Až se sýr rozteče.
  • Servírujte s polévkou!

Jaké jsou recenze od našich čtenářek, které sýrové krutony připravily a ochutnaly?

  • Výborné, sýr zvýrazní chuť krutonů, takže jsou výraznější.
  • Krutony z oschlého toustového chleba jsou skvělé! Krásně křupou a mají hezký tvar. Sýru Gran Moravia nemusí být mnoho, krásně se rozpeče a krutony jsou pak velmi dobré.
  • Kombinace Gran Moravia sýru a zapečených krutonů je bezvadná! Do polévky byly vynikající!
  • Takto připravené krutony mne nadchly! Výborná chuť!
  • Do krémových polévek jsou výtečné! Myslím, že by se hodily i do česnečky!
  • Snědla jsem je v květákové polévce, ale dovedu si je představit v i hrachové polévce, v dýňové nebo v rajské. Takže si je doma určitě připravím!

Chcete vědět o tvrdém sýru Gran Moravia více?

Sýr Gran Moravia patří do prestižní rodiny sýrů grana a vyrábí se v litovelské sýrárně ručně z kvalitního českého mléka podle starobylých italských receptur. Díky použití syřidla rostlinného původu je vhodný také pro vegetariány.

Gran Moravia je…

  • bohatý na bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou, která je vyšší než u červeného a bílého masa
  • vynikající zdroj vitamínů a minerálů (1,13 g vápníku na 100 g)
  • vhodný i pro osoby s nesnášenlivostí laktózy
  • bohatý na vitamíny A a D, které jsou nepostradatelné pro metabolismus vápníku a kostí a pro udržování optimální tělesné hmotnosti
  • díky použití syřidla rostlinného původu vhodný také pro vegetariány.


V kuchyni

Gran Moravia je nezastupitelnou ingrediencí dobré kuchyně, která dokáže vylepšit všechny pokrmy a chutí i vůní obohatit jakýkoliv recept. Hodí se k servírování jako stolní sýr i ke strouhání. Vychutnat si ho můžete jako předkrm nalámaný či nakrájený na kostičky spolu s aperitivem nebo jako závěrečnou tečku v kombinaci se sezónním ovocem.

Při použití sýru Gran Moravia se nechte inspirovat těmito Recepty.

A několik zajímavostí navíc

Dlouho zrající sýry obsahují leucin, aminokyselinu, která dokáže zvýšit pocity sytosti.
Mnoho dlouho zrajících sýrů je přirozeně bez laktózy kvůli mléčným fermentům, které během zrání laktózu metabolizují. Jsou proto vhodné i pro osoby s nesnášenlivostí laktózy, které si rády pochutnají na dobrém sýru. 
Sýry jsou bohaté na bílkoviny. Dlouho zrající sýry jich mohou obsahovat až 30 %. Bílkoviny obsažené v mléce a v sýrech mají vysokou biologickou hodnotu.

Naše články a recepty, které můžete vyzkoušet:

Reklama