Na naší halloweenské akci spojené s tvorbou receptů jsme pro vás vyzkoušeli tento krásný recept. Pokud budete péct nějaké dezerty s tématikou Halloweena, určitě se od nás inspirujte!

Suroviny:

hrob

* Balení mascarpone (200g)
* 200g šlehačky 33%
* tabulka mléčné čokolády (100g)
* lžíce cukru
* Na hlínu čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu.
* Na hrobečky Marcipán nebo oválné sušenky.
* Na dozdobení HARIBO bonbony Colo rado (netopýři).

Postup:

Recept je velice jednoduchý. Začneme krémem, rozpustíme čokoládu - mascarpone ušleháme se šlehačkou a do krému nalijeme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme cukr. Krátce prošleháme a necháme vychladnout. Mezitím si rozdrobíme sušenky (nebo zbytek korpusu) na větší kousky a připravíme náhrobní kameny. Ty můžeme udělat pomocí marcipánové hmoty nebo stačí použít oválné sušenky, také dobře fungují. Jakmile ztuhne krém, můžeme začít plnit skleničky krémem. Na vrch dáme nadrobenou hlínu a nakonec zapíchneme náhrobní kámen. K němu pak přidáme netopýra, aby byl strašidelný motiv kompletní.

Partnerem halloweenských receptů je HARIBO.

Uložit

Reklama