Pomazánky jsou oblíbenou součástí našich jídelníčků. Pokud vám dochází inspirace a chcete vyzkoušet další novou chuť, nechte se inspirovat recepty od Hellmann´s. Ochutnejte tři nové chutě.

Vajíčková pomazánka

pomazánky

4 porce

  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 4 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
  • 1 kávová lžička hořčice
  • špetka cukru
  • špetka soli
  • pepř
  • 2 nakládané okurky
  • 1 malá červená cibule
  • snítka řeřichy
  • tmavé pečivo

Vejce nasekáme nahrubo. Okurky i cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Vše smícháme s majonézou Hellmann’s, hořčicí, nasekanou pažitkou a dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.

Podáváme na tmavém pečivu posypané řeřichou.

 

Masová pomazánka

4 porce

  • 100 g vepřové kýty
  • 1 červená paprika
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
  • nať z jarní cibule

Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené maso. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na tenké plátky papriku, sůl, pepř a opékáme na mírném plamenu 5 minut. Poté vložíme rozdrcený česnek a promícháme. Po půl minutě zalijeme 1 dcl vody a kečupem, přikryjeme poklicí a dusíme maso doměkka. Po udušení by v rendlíku neměla zůstat skoro žádná tekutina.

Vychladlé maso i se zeleninou vložíme do kútru, přidáme majonézu Hellmann’s a vymixujeme na jemnou pomazánku (nebo umeleme najemno).

Posypeme nasekanou jarní cibulkou a podáváme s křupavými řapíky celeru.

TIP: Do pomazánky můžeme přidat chilli papričku.

 

Lososová pomazánka – jarní sendvič

1 porce

  • 50 g uzeného lososa
  • 1 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
  • mletý pepř
  • sekaný kopr
  • 1 natvrdo uvařené vejce
  • 2 ředkvičky
  • několik lístků rukoly
  • 1 tmavá bageta

Lososa najemno nasekáme, smícháme s majonézou Hellmann’s, koprem a mletým pepřem. Bagetu rozkrojíme podélně napůl, nasucho otoustujeme. Oba díly potřeme pomazánkou, na spodní díl poklademe na kolečka nakrájené natvrdo uvařené vejce, plátky ředkvičky, posypeme mladými lístky rukoly. Odekorujeme nahrubo nadrceným pepřem (nejlépe červeným a černým) a hrubozrnnou solí.

TIP: Hotový sendvič můžeme zakápnout několika kapkami citronové šťávy.

Další recepty a nápady najdete na www.hellmanns.cz

TÉMATA:
VAŘENÍ