A protože zajímavých příloh není nikdy dost, máme pro vás lahodný, voňavý a přitom snadný recept Kayi z blogu S vášní pro jídlo. Základ tohoto zdravého bezmasého pilafu připravíte na plotně a o zbytek se postará trouba.  A když přidáte parní funkci, bude úžasně nadýchaný. Rozhodně vyzkoušejte!

6274e7d24f6f9obrazek.jpg

 A protože zajímavých příloh není nikdy dost, máme pro vás lahodný, voňavý a přitom snadný recept Kayi z blogu S vášní pro jídlo. Základ tohoto zdravého bezmasého pilafu připravíte na plotně a o zbytek se postará trouba.  A když přidáte parní funkci, bude úžasně nadýchaný. Rozhodně vyzkoušejte!
 
Na čtyři porce budete potřebovat:

  • 2 lžíce oleje
  • cibuli
  • česnek
  • větší mrkev
  • půl lžičky skořice
  • půl lžičky uzené papriky
  • půl lžičky kurkumy
  • 150g bulguru
  • 1 lžíci rajčatového protlaku
  • 230ml zeleninového vývaru
  • menší hrst sušených brusinek nebo rozinek
  • hrst zelených oliv
  • sůl
  • vlašské ořechy a hladkolistou petržel k servírování

Postup přípravy:

  1. Na oleji necháme zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mrkev na kostičky a promícháme.
  2. K zelenině přisypeme skořici, uzenou papriku a kurkumu a necháme opéct, aby se rozvinuly všechny vůně.
  3. Opečenou zeleninu s kořením přendáme do zapékací mísy, přidáme bulgur, protlak, zalijeme vývarem a vše promícháme s brusinkami a olivami.
  4. Suroviny v misce lehce osolíme,vložíme do pekáče a zakryjeme víkem, aby se nepřipekl.Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C asi na 30 minut. Některé trouby, třeba Whirlpool W11I OP1 4S2 H vám vše usnadní – díky funkci 6. SMYSL stačí zadat hmotnost pokrmu, v našem případě 150 g, a vybrat typ jídla. Trouba sama nastaví teplotu, dobu pečení a v pravý čas přidá páru. Pilaf pak bude krásně nadýchaný a není potřeba pekáček zakrývat.
  5. Hotový pilaf můžeme podávat s nasekanými ořechy a ozdobit petrželkou.

O blogu S vášní pro jídlo

Kaya sama sebe považuje za nadšence pro vše, co se točí kolem dobrého jídla. Vaří hodně a ráda – pro svého muže a dvě malé ratolesti, všechny své blízké a známé. Blog S vášní pro jídlo založila proto, aby se její vášeň dostala dál. Protože kde je dobré jídlo, tam je i láska. „Obvykle se snažím o zdravější jídla, nicméně klasiky nerada šidím a nebojím se tuku. Každopádně spíš peču, griluju a obecně se snažím o odlehčenější jídelníček a větší zapojení zeleniny. Ne ale úplně fit, odtučněné věci nebo tak, to ne. A taky raději tvořím jednodušší jídla na postup a také na čas. Ideálně když se pak jídlo peče v troubě, dusí na sporáku,“ říká o sobě Kaya.

6274e7f993f6eobrazek.jpg
 
Kaya má doma kombinovanou parní troubu Whirlpool W11I OP1 4S2 H sesenzorovou technologií 6. SMYSL, která sama hlídá pečení podle zvoleného programu a nastavených parametrů při minimální spotřebě energie. Je vybavena i technologií SteamSense+ pro přípravu jídla pomocí horkého vzduchu s nízkou, střední nebo vysokou intenzitou páry a navíc umožňuje i vaření ve 100% páře. Trouba s mnoha ručními i speciálními funkcemi a automatickými programy umožňuje péct až na čtyřech úrovních najednou bez smíchání chutí i vůní. Je vybavená i Wi-Fi, takže ji můžete ovládat i na dálku pomocí telefonu a aplikace 6th Sense Live. O čistotu se postará samočisticí parní systém HydroClean za pomoci kombinace páry, smaltovaného povrchu a speciálního čisticího cyklu, před otisky prstů ochrání povrchová úprava Silver Ice. Příjemné je i tlumené otevírání a dovírání dvířek trouby.

6274e82569f21obrazek.jpg

Doporučená cena je 34 990 Kč.

Více na www.whirlpool.cz
6274e7afec06dobrazek.jpg