Ingredience:
- 130 g Bio kukuřičné mouky Nature’s Promise
- 130 g hladké pšeničné mouky
- 1 prášek do pečiva
- sůl, pepř
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 12 sušeny´ch rajčat
- 2 stroužky česneku
- 50 g strouhaného parmezánu
Postup - Podívejte se na video návod:
Troubu předehřejte na 180°C. Ve větší míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, sůl, čerstvě mlety´ pepř a promíchejte. V další míse ušlehejte mléko s vejcem a olejem.
Listy bazalky nasekejte nahrubo a pár si jich nechte na finální dozdobení chleba. Sušená rajčata překrájejte na menší kousky, česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.
Všechny nakrájené ingredience společně s nastrouhany´m parmazánem přidejte do mísy k suché směsi. Do mísy se suchou směsí vlijte rozšlehané mléko s vejcem a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Formu vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Pomocí stěrky ho rovnoměrně rozprostřete a na vrch naskládejte lístky bazalky. Pečte v rozpálené troubě 35–40 minut do zezlátnutí. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.
TIP: Upečte si chléb s olivami a rozmary´nem. Perfektně vám navodí letní náladu.
Pro přípravu receptu doporučujeme Nature’s Promise Bio Kukuřičná mouku, je k dostání ve vybraných prodejnách Albert.
Nový komentář
Komentáře
Kukuřičnou mouku mám doma, takže jsem za tento recept ráda. Brzy vyzkouším.
Nejraději mám černý chléb.