Foto: Šárka Škachová
Suroviny
- salátové okurky
- ředkvičky
- šalotka
- petrželka
- pažitka
- hodně kopru
- sůl a pepř
- kapka octa
- česnek
- kefír
k podávání
- vařené nasekané vejce
- drobně pokrájená brambora vařená ve slupce
Foto: Šárka Škachová
Postup
Okroshka je starodávná studená letní polévka. Je v ní spousta na nudličky krájené salátové okurky, ředkvičky, šalotka, petrželka, pažitka a hlavně kopr. Chuť se doladí solí, pepřem, kapkou octa, stroužkem česneku a zalije se kefírem. Všechno se dobře vychladí.
Foto: Šárka Škachová
Před podáváním se přidává nasekané vařené vejce a také drobně pokrájené vařené brambory ve slupce, dobře vychlazené a oloupané. Jednou zkusíte a nebudete chtít jinak.
Foto: Šárka Škachová
Kousek žitného chleba je tradiční příloha.
Dobrou chuť přeje úžasná Šárka Škachová - Gurmánka.
Foto: archiv redakce
Vichyssoise - tradiční francouzská polévka
Foto: Šárka Škachová
Nový komentář