Flíčky s hovězí svíčkovou, sušenými rajčaty a parmezánem

678be9c8dd28e-obrazek.png

Pro 4 osoby:

  • Hovězí svíčková 400 g (možno i Rump steak nebo nízký roštěnec)
  • Flíčky Panzani 1 balení
  • Extravirgin 3 pol. lžíce
  • Česnek 8 stroužků
  • Sušená rajčata cca. 12ks
  • Olej ze sušených rajčat 3pol lžíce
  • Capari 1 kávová lžička
  • Nasekaná petrželka 1 kávová lžička
  • Sůl, pepř
  • Parmezán 100 g

Postup:
Na hodně rozehřátém oleji ze sušených rajčat a extravirgin orestujeme plátky česneku do zlatova, poté přihodíme na kostičky pokrájené maso, osolíme, opepříme a rychle zarestujeme. Poté přihodíme nasekané capari, sušená rajčata a petrželku, pepř a nastrouhaný parmezán.

59ea1759020b6-obrazek.png

V hrnci s osolenou vodou uvaříme flíčky na způsob al dente, poté scedíme ale ne důkladně. Chceme, aby nám zbyla i troška vody z těstovin. Těstoviny přidáme do směsi masa, promícháme a popř. si pomůžeme pár kapkami vody z těstovin, aby vznikl lehký sosík. Přidáme parmezán a servírujeme

TIP: Pro zvýraznění chuti můžeme použít i trochu nasekaných sardelek/ančoviček v oleji

ab48b944a7fb3-obrazek.png

TÉMATA:
PANZANI