Flíčky s hovězí svíčkovou, sušenými rajčaty a parmezánem
Pro 4 osoby:
- Hovězí svíčková 400 g (možno i Rump steak nebo nízký roštěnec)
- Flíčky Panzani 1 balení
- Extravirgin 3 pol. lžíce
- Česnek 8 stroužků
- Sušená rajčata cca. 12ks
- Olej ze sušených rajčat 3pol lžíce
- Capari 1 kávová lžička
- Nasekaná petrželka 1 kávová lžička
- Sůl, pepř
- Parmezán 100 g
Postup:
Na hodně rozehřátém oleji ze sušených rajčat a extravirgin orestujeme plátky česneku do zlatova, poté přihodíme na kostičky pokrájené maso, osolíme, opepříme a rychle zarestujeme. Poté přihodíme nasekané capari, sušená rajčata a petrželku, pepř a nastrouhaný parmezán.
V hrnci s osolenou vodou uvaříme flíčky na způsob al dente, poté scedíme ale ne důkladně. Chceme, aby nám zbyla i troška vody z těstovin. Těstoviny přidáme do směsi masa, promícháme a popř. si pomůžeme pár kapkami vody z těstovin, aby vznikl lehký sosík. Přidáme parmezán a servírujeme
TIP: Pro zvýraznění chuti můžeme použít i trochu nasekaných sardelek/ančoviček v oleji
Nový komentář