Co budeme potřebovat?

Na 4 porce

  • 400 g lišek
  • 2 šalotky
  • 60 g másla/oleje
  • 200 g brambor
  • 2 jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • lžička drceného kmínu
  • sůl
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 cl koňaku
  • 4 dcl smetany na šlehání/rostlinné smetany
  • muškátový květ
  • snítka tymiánu

Příprava ragú

Šalotku nakrájíme na klínky, česnek na plátky, jarní cibulku na kolečka včetně zelené části a brambory na kostičky. Hrnec TEFAL Cook4ME+ zapneme v manuálním modu na funkci browning a na másle orestujeme šalotku do sklovata společně s česnekem, přidáme brambory, kmín, tymián a jarní cibulku. Promícháme. Vložíme pokrájené lišky, zastříkneme koňakem a vínem. Necháme zavařit, přidáme smetanu, sůl a muškátový květ. Přiklopíme a zapneme na tlakové vaření na 10 minut. Poté případně dosolíme. Můžeme opět zapnout na program browning a nechat zredukovat na hustší konzistenci.

Více na TEFAL.CZ

Čtěte také

Reklama