„Nacho“ znamená španělsky placka, ale také z domácí podoby jména Ignacio. Trojúhelníkové chipsy z tortil se staly velmi populární a postupně pronikly i do jiných zemí. Původní nachos se skládala ze smažené kukuřičné tortilly pokryté rozpuštěným sýrem čedar a nakládaných paprik Jalapeno. Mohou se podávat i s různými omáčkami, salsami a dalšími ingrediencemi (masem, olivami, fazolemi, rajčaty apod.).

Ingredience:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • koření Santa Maria Taco
  • 1 balení nachos Santa Maria Nacho Chips
  • jalapenos papričky
  • 200 g nastrouhaného sýra
  • 1 sklenice omáčky Santa Maria Chunky Salsa Medium
  • 150 ml zakysané smetany
  • několik lístků čerstvého koriandru
  • 1 červená cibule
  • Olej

Příprava:

Troubu předehřejeme na 225 °C. Maso okořeníme Santa Maria směsí koření na tacos a osmahneme na oleji. Do pekáče rozložíme nachos, přidáme orestované maso, nakrájené jalapenos a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě asi 10 minut, dokud se sýr nerozteče. Podáváme se zakysanou smetanou, salsou, nakrájenou červenou cibulí a čerstvým koriandrem.

Reklama