svestkovy1.jpgFoto: Elizabeth Lore

Suroviny

  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 balení kypřicího prášku 
  • 1 balení vanilkového cukru 
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 2 vejce
  • 1 kelímek bílého jogurtu 
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 lžička sádla na vymazání formy
  • 10 švestek 

na drobenku

  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g másla 
  • 100 g cukru krupice

svestkovy_2.jpg

Foto: Elizabeth Lore

Postup

Všechny suroviny kromě švestek a sádla smícháme, vznikne nadýchané hladké těsto. Nalijeme do sádlem vymazané koláčové formy, na těsto vyskládáme švestky hezky dokola a nakonec posypeme drobenkou, kterou připravíme smícháním všech tří surovin.

Pečte 10 minut na 200 °C, potom 30 minut na 180 °C.

Těsto bude krásně vysoké a vláčné! 

Dobrou chuť přeje Elizabeth Lore.

Ovocný koláč s drobenkou

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Kynuté koláče s tvarohem a ostružinami

2.jpg

Foto: Gabriela Tauvinklová

Podzimní crumble s ostružin, jablíček a švestek

3.jpg

Foto: Alena Kolaříková