Foto: Elizabeth Lore
Suroviny
- 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 balení kypřicího prášku
- 1 balení vanilkového cukru
- 1/2 hrnku cukru krystal
- 2 vejce
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 lžička sádla na vymazání formy
- 10 švestek
na drobenku
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 100 g cukru krupice
Foto: Elizabeth Lore
Postup
Všechny suroviny kromě švestek a sádla smícháme, vznikne nadýchané hladké těsto. Nalijeme do sádlem vymazané koláčové formy, na těsto vyskládáme švestky hezky dokola a nakonec posypeme drobenkou, kterou připravíme smícháním všech tří surovin.
Pečte 10 minut na 200 °C, potom 30 minut na 180 °C.
Těsto bude krásně vysoké a vláčné!
Dobrou chuť přeje Elizabeth Lore.
Foto: Alena Kolaříková
Kynuté koláče s tvarohem a ostružinami
Foto: Gabriela Tauvinklová
Podzimní crumble s ostružin, jablíček a švestek
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář