obrazek.jpg

Co budete potřebovat? Tyto suroviny vystačí na 5 sklenic á 200 ml

  • 700 g očištěných jahod
  • 300 g očištěné rebarbory
  • 350 g cukru krystal
  • 1 balíčku Pektinu Dr. Oetker
  • 1 KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker

Jak na to?

  1. Do hrnce vložíme jahody a rebarboru nakrájené na menší kousky a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Smícháme 1 balíčku Pektinu Dr. Oetker (10 g) s 2 polévkovými lžicemi cukru a přidáme k jahodové směsi. Směs přivedeme za stálého míchání do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.
  2. Přidáme zbytek cukru, opět přivedeme do varu a za stálého míchání důkladně povaříme 5 minut.
  3. Džem odstavíme a přidáme Kyselinu citrónovou Dr. Oetker.
  4. Provedeme zkoušku tuhnutí. Na talířek kápneme 1-2 lžičky právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do džemu ještě 1 zarovnanou lžičku kyseliny citrónové, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.
  5. Odebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a necháme asi 5 minut stát na víčku.

TIP:
Na zkoušku tuhnutí použijeme talířek, který si dopředu vychladíme v chladničce. Rychleji tak zjistíme, zda džem tuhne.

Připravte si i Vy skvělý džem z čerstvých jahod a rebarbory s Pektinem Dr. Oetker. Pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.

6482e22d32530obrazek.jpg

Čtěte také: