Nejste si jistí, jak výrobu marmelády nebo džemu zvládnete? S produkty Dr. Oetker je to sázka na jistotu.
Jemný jahodovo-broskvový džem
Náročnost: jednoduchá
Doba přípravy: asi 40 minut
Vystačí na: asi 5 sklenic à 200 ml
Přísady:
- 500 g jahod (čistá hmotnost)
- 500 g broskví (čistá hmotnost)
- 1 balení Želírovacího cukru Dr. Oetker
Příprava:
- Příprava ovoce: Jahody omyjeme, očistíme a odvážíme 500 g. Broskve omyjeme, vypeckujeme a odvážíme 500 g. Ovoce rozmixujeme na pyré.
- Vaření džemu: Ve velkém hrnci dobře promícháme ovocné pyré se Želírovacím cukrem. Za občasného míchání přivedeme do varu a za stálého míchání necháme prudce vařit alespoň 5 minut. Z džemu odstraníme případnou pěnu a ihned plníme připravené sklenice až po okraj. Sklenice uzavřeme víčky, ihned otočíme a asi 5 minut necháme stát na víčkách.
Tipy:
- Marmelády a džemy z ovocného pyré rychleji zhnědnou. Sklenice skladujte v chladu a temnu.
- Zkouška želírovací schopnosti: 1–2 lžičky horkého hotového džemu kápněte na talířek. Pokud je džem po vychladnutí málo tuhý, vmíchejte do něj 2 zarovnané lžičky Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povařte a zkoušku zopakujte.
Nový komentář
Komentáře
Když u nás zrají broskve, tak už je dávno po jahodách.
Tyto recepty mě vždy pobaví.