Nejste si jistí, jak výrobu marmelády nebo džemu zvládnete? S produkty Dr. Oetker je to sázka na jistotu. 

Jemný jahodovo-broskvový džem

Náročnost: jednoduchá
Doba přípravy: asi 40 minut
Vystačí na: asi 5 sklenic à 200 ml

62a8674505f86obrazek.jpg

Přísady:

  • 500 g jahod (čistá hmotnost)
  • 500 g broskví (čistá hmotnost)
  • 1 balení Želírovacího cukru Dr. Oetker 

62a8679582b77obrazek.jpg

Příprava:

  1. Příprava ovoce: Jahody omyjeme, očistíme a odvážíme 500 g. Broskve omyjeme, vypeckujeme a odvážíme 500 g. Ovoce rozmixujeme na pyré.
  2. Vaření džemu: Ve velkém hrnci dobře promícháme ovocné pyré se Želírovacím cukrem. Za občasného míchání přivedeme do varu a za stálého míchání necháme prudce vařit alespoň 5 minut. Z džemu odstraníme případnou pěnu a ihned plníme připravené sklenice až po okraj. Sklenice uzavřeme víčky, ihned otočíme a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

 Tipy:

  • Marmelády a džemy z ovocného pyré rychleji zhnědnou. Sklenice skladujte v chladu a temnu.
  • Zkouška želírovací schopnosti: 1–2 lžičky horkého hotového džemu kápněte na talířek. Pokud je džem po vychladnutí málo tuhý, vmíchejte do něj 2 zarovnané lžičky Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povařte a zkoušku zopakujte.

62a866d382d26obrazek.jpg