První dojem ze zakousnutí do hamburgeru musí být nenahraditelný. Chuť masa se začne postupně propojovat s dalšími chutěmi a právě tehdy vzniká ten pravý zážitek z jídla. Také vám to zní jednoduše?
Jenže realita může být jiná. Stačí vybrat nekvalitní maso a housku a máte po gurmánském zážitku. Jídlo má být především potěšení, proto se určitě vyplatí, pokud navštívíte prověřená řeznictví, kde máte záruku kvality. A nemusíte jen do malých obchodů. Kvalitní maso najdete třeba i v hypermarketech. Jistotou je kterýkoli z 15 hypermarketů Globus. Všechny mají totiž svá vlastní řeznictví, ve kterých všechny výrobky vznikají řemeslnou prací a podle tradičních receptur. Řezníci tam každý den bourají čerstvé maso, které jim zavážejí prověření dodavatelé.
Základem je kvalitní maso!
Dobrý hamburger se neobejde bez kvalitního hovězího. Vhodné hovězí by mělo obsahovat ideálně okolo 20 % tuku. Právě díky němu nabývá šťáva z masa delikátní chuť. Můžete zvolit například maso z předního hovězího. Pokud nestíháte nebo se necítíte na jeho vlastní výrobu, můžete si ho koupit už připravený. V Globusu je vyroben pouze z mletého hovězího a koření. Nemusíte nic dochucovat ani tvarovat. Stačí jen hamburger ogrilovat a výsledek bude delikátní.
Před samotným grilováním je dobré maso vytáhnout z chladničky pár minut předem. V pokojové teplotě by si mělo odpočnout ideálně 30 minut. To proto, aby šťávy v mase nedostaly teplotní šok. Tím by mohlo dojít k jejich rychlému vyškvaření. Maso si případně dokořeňte podle vlastní chuti.
Jednou a dost
Hamburger položte na gril a jemně přimáčkněte na grilovací rošt. Maso z každé strany opékejte pouze jednou. Jestli už je spodní část na roštu hotová, poznáte podle toho, že má po stranách šedo-hnědou barvu. Pak jej teprve otočte. A pozor – na obracení používejte grilovací kleště. Hamburger nepropíchávejte vidličkou nebo o všechnu šťávu z masa přijdete. Důležité je nechat maso po grilování pár minut odpočinout, aby mělo čas do sebe vtáhnout všechny šťávy, které se grilováním uvolnily.
Další důležitou součástí hamburgeru je bulka, jejíž domácí příprava může být časově náročná. I bulky na hamburger můžete v Globusu zakoupit – podle aktuální nabídky Pekařství Globus ve vašem nejbližším hypermarketu. Pekaři z Globusu je připravují každý den podle tradiční receptury. Každá z nich je správně tvarovaná, přímo na míru pro maso, a nadýchaná. Stejně jako bulky, tak i všechno další pečivo, se zde vyrábí od zadělání těsta až po samotné pečení.
TIP na hamburger „raz dva“:
V Globusu koupíte nejen připravený hovězí hamburger, ale i bulku na hamburger.
Nový komentář
Komentáře
Tak nejbližší Globus máme kolem 80 km, tam si pro maso nepojedu:-)
Jinak výborný hamburger dělá bratr. A dobrý dělají také v jedné příbramské hospůdce. Ale ten je fakt obr:-) A oboje mám blíž než Globus a ještě je to hotové:-))
bobani — #2



to je divny slovo, ze? Taky si na to nejak nemuzu zvyknout. Vsechno je vymazleny, pripadne vyprseny apod.
vladka321 — #3 kobližka — #5Já to zkoušela a také nedokázala, ale pocintat se, jak malý dítě, to ano...
vladka321 — #3 Ani já ne
Hamburgery dělá můj muž a jsou vynikající! Ale je pravda, že na ně musíte mít hooodně velkou pusu.
Já na to prostě nedokážu otevřít pusu...
vymazlený ?