Za těmito znaky si můžete představit skutečnou moderní, technologicky dokonalou krasavici – mikrovlnnou troubu s unikátním systémem Inverter, s grilem, s 340 mm velkým otočným talířem a s vnitřním nerezovým prostorem.
Pro technické fajnšmekry i další údaje:
Výkon grilu: 1 300W
Mikrovlnný výkon: 1 000W
Obsah: 27 l
Mechanicko-digitální ovládání: 14 programů Automatic Weight
2 automatické rozmrazovací programy
Dětská pojistka
Vnější rozměr: 510(š) x 380(h) x 304(v) mm
Vnitřní prostor: 359(š) x 352(h) x 217(v) mm
Hmotnost: 12,5 kg
Barva: stříbrná
Panacrunch - pánev a tlačítko na opékání
Doporučená cena je 9 995,-Kč
Neříkejte, že by se nehodila? A jak ji můžete získat?
Buď v prodejnách, nebo - když budete šikovné - tady v soutěži „Mikrovlnná trouba Panasonic“
Minisite soutěže naleznete ZDE.
Úplná pravidla TADY .
Ve zkratce - čeká na vás pět otázek.
Jsou jednoduché, když vezmete v potaz existenci webu www.panasonic.cz
Ode dneška do pátku 5. 12. 2003 bude každý den odtajněna jedna otázka a v pátek se vám spolu s poslední odpovědí zobrazí i výzva k napsání sloganu.
Můžete o něm přemýšlet už teď.
Můžete si třeba nechat i poradit od poetičtějších přátel.
Má být na téma vaší výhry.
Prostě slogan na mikrovlnnou troubu NN-F623MFEPG.
Třeba „Mikrovlnka NN-F623MFEPG doma, s partnerem UBCH-60000KC je shoda.“
Víme, že ten náš není dokonalý, vy vymyslíte určitě něco lepšího.
Pravidla znáte, vyhodnocení provede redakce a zástupce firmy Panasonic co nejdříve po skončení soutěže.
Spolu s jeho jménem zveřejníme i nejlepší slogany.
Myslíme, že se opět všichni dobře pobavíme.
Tak šup, šup, co tady ještě děláte?
Soutěž přece začíná TADY a teď.
A pro ty, co mají hlad a tuto mikrovlnku už doma, máme návod, jak zaplnit bříško:
Lasagne se špenátem
Ingredience: 8 plátů lasagní, 30 g másla, 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, 125 g žampionů, 800 g konzervované rajčatové omáčky, 4 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce červeného vína, 1 lžíce usekaného čerstvého oregána, 2 lžíce pokrájených listů čerstvé bazalky, 2 lžíce tmavého hnědého cukru, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 500 g nízkotučného sýru Cottage, 1 vaječný bílek, 500 g čerstvého špenátu, 250 g mozzarelly, sůl, čerstvě mletý černý pepř
Recept:
Nejprve si připravíme omáčku. Máslo dáme do větší nádoby a při vysoké teplotě necháme máslo rozpustit - cca 1 minutu. Přidáme cibuli, česnek a žampiony. Promícháme, nádobu přikryjeme a dáme znovu do mikrovlnné trouby na střední výkon po dobu 2 minut.
Přidáme konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, víno, oregáno, bazalku, cukr, sůl a špetku pepře. Vše promícháme.
Mísu přikryjeme papírovým ubrouskem, troubu nastavíme na maximální výkon a prováříme 11 minut. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a směs odstavíme stranou. Smícháme sýr Cottage s vaječným bílkem a trochou černého pepře, přidáme špenát a promícháme. Lasagne naskládáme do mělké čtvercové nádoby o hraně asi 25 cm. Nejprve na dno nádoby nalijeme asi 1/3 tomatové omáčky, na to dáme 4 neuvařené pláty lasagní vedle sebe, potřeme je špenátovou směsí a poklademe plátky mozzarelly. Toto vrstvení zopakujeme ještě jednou. Vždy ale končíme vrstvou tomatové omáčky.
Pečeme přikryté fólií, nastavené na maximální výkon po dobu 6 minut. Potom odkryjeme a dopékáme za použití programu combi č. 1 po dobu 12 minut.
Před podáváním necháme jídlo 15 minut odstát.
Více výborných receptů pro mikrovlnné trouby naleznete na http://kucharka.panasonic.cz/str2.asp
Přejeme vám dobrou chuť.
Nový komentář
Komentáře
Kurňa, pardón za chyby a za anonym. A za dvojitý odeslání
Já taky potřebuju novou
Simba: nekd doporucuje odejit v odbe mikrovlneni z mistnosti, ale ja fakt nevim
Vivian: Škodlivá nebo ne, já bych jí brala.
Vivian: kdysi jsem četla, že vlny nějak otáčí nějaké molekuly(?) v aminokyselinách a v tom má být ten problém, ale fyzika a chemie, to nebyly moje zrovna silné předměty
taky ta hláška s "vySkratovaným" mozkem mi přijde dost ujetá... asi nejvíc ze všech...
no tak jsem si ten článek o škodlivosti přečetla... něco do sebe to možná má, ale mě stejně pořád není jasný, jak ty mikrovlny můžou ovlivňovat organismus, když jde v podstatě o záření, které působí na tu potravinu... ty vlny v ní přece nemůžou zůstat. stejně jako nemůžete třeba zavřít světlo do krabice (vlny jako vlny)... jsem možná trochu zabržděná, ale jasno v tom nemám...
Charmed: tak zakázat... copak někdo zakázal cigarety? Ale omezuje se u nich alespoň místo, kde se dá kouřit.
Pro začátek by stačilo, kdyby bylo k mání dost informací. Ale myslím, že ani u mobilů není vš ejasné - ani být nemůže, copak lze říci, co rovede třeba 20leté užívání? Jedna cigareta taky neškodí tolik jako mnohaleté kouření...
Andula: Některé jejich výroky se mi taky zdájí lehce na hlavu postavené, ale pokud má člověk selský rozum, tak si ze všech informací najde právě to, co hledá.
Pokud něčemu nerozumím, tak se snažím najít co nejvíce informací k danému tématu a porovnat povícero podkladů. Ale je pravda, že se o věcech, které lidem škodí moc nemluví, protože by to ohrozilo obchod a tím pádem by obchodníci přišli o své penízky. Mikrovlnky jsou na tom stejně jako mobilní telefony - taky škodí, ale představ si, že by se zakázalo užívání mobilů - v dnešní době je to nemožné.
Charmed: díky, tenhle odkaz užjsem kdysi viděla, mě na něm trochu odrazuje obsah stránek, protože mi to místy přijde jako, s odpuštěním, pěkné nesmysly
Vivian: tak, tak, smažení a veření je taky pěkně ničivé, jen to nevypadá tak záhadně jako mikrovlny
Andula: Vivian:
PROČ MIKROVLNKU NE! WM magazín: www.mwm.cz, autor:Jirí Wojnar
Vzhledem k jednoznačným závěrům švýcarských, ruských a německých vědeckých klinických studií, nelze ignorovat mikrovlnky uhnízděné v našich kuchyních. S odvoláním na tento výzkum ukončíme tento článek následujícím výčtem:
Krátké shrnutí
1) Konzumace stravy zpracované mikrovlnkou působí dlouhodobá a trvalá poškození mozku, způsobená „vyskratováním“ mozkových elektrických impulsů [depolarizací nebo demagnetizací mozkové tkání].
2) Lidské tělo nemůže metabolizovat [přijmout, strávit] cizí nepřirozené vedlejší produkty, vznikající v mikrovlnami zpracovaném jídle.
3) Produkce mužských a ženských hormonů se při trvalé konzumaci mikrovlnami zpracované stravy zastavuje anebo mění.
4) Účinky vedlejších produktů z mikrovlnami zpracovaného jídla jsou uvnitř lidského těla reziduální [dlouhodobé, trvalé].
5) Minerály, vitamíny a živiny v každém mikrovlnami zpracovaném jídle jsou redukované nebo pozměněné tak, že z nich lidské tělo má malý nebo vůbec žádný užitek; v horším případě organizmus absorbuje směsi látek, které nedokáže zpracovat ani vyloučit.
6) Minerály obsažené v zelenině se při vaření v mikrovlnné troubě mění na rakovinotvorné volné radikály.
7) Mikrovlnami zpracovaná jídla vyvolávají žaludeční a střevní rakovinu [tumory]. To možná zčásti vysvětluje prudký nárůst onemocnění rakovinou tlustého střeva.
8) Trvalá konzumace potravin zpracovaných mikrovlnami vyvolává množení rakovinových buněk v lidské krvi [dennodenní „pohodlně ohřívaná“ porce ranního mléka...].
9) Dlouhodobé požívání jídla zpracovaného mikrovlnami způsobuje poruchy imunitního systému v důsledku změn lymfatických žláz a složení krevního séra.
10) Požívání mikrovlnami zpracované stravy vyvolává ztráty paměti, koncentrace, emocionální nestabilitu a úbytek inteligence.
Už jste vyhodili mikrovlnnou troubu? Podrobný rozbor vlastností a účinků "mikrovlnek" najdete v 1. čísle WM magazínu.
překlad - gewo(c)2001
originální texty:
http://www.nexusmagazine.com
http://ecclesia.org/lawgiver/microwave.asp
Vivian: o škodlivosti kouření, to není výkřik, navíc nekouřím
ale v mikrovlnce jídla ohřívám
sarobrouk: já tipla ty dvě úrovně vaření
Teda já jsem asi úplně blbá. Dnešní otázka nemá odpověď, alespoň podle jejich informací na jejich vlastních stránkách ta dotazovaná mikrovlnka není1) ani s největším vnitřním objemem (typ o 2 čísla dál má větší), ani nemá největší váhu (ten typ po ní je těžší), ani nemá 2 úrovně vaření (ale pečení) a ani ji nenabízí ve více barvách než v bílé, tak jsem asi blbá, to mě fakt naštvalo.
My mame neco podobnyho doma(mikrovlnku s grilem),ale ja s tim jeste neumim,delam v ni jen popcorn
Ladia: jinak díky za články, jsou zajímavé...
Ladia: no ale že tam dáváš hulícího smajlíka
výkřiky o škodlivosti kouření bereš taky s nadhledem?
A ještě něco tady http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?r=test&c=2001M155T01B ne o škodlivosti, ale o tom jak mikrovlny pracují.
Já tyhle ty výkřiky alá jedovatý mlíko apod. beru s nadhledem
Andula: Vivian: http://www.mwm.cz/CD/c03.htm