780.jpg

Prestižní průvodce Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021 nastavuje zrcadlo aktuálnímu stavu české gastronomie. Pětina dříve oceňovaných restaurací koronavirovou krizi neustála, ale ty ostatní posílila. Krize dala možnost vyniknout některým podnikům, které se dosud držely v pozadí a jen čekaly, až budou moci zazářit.
 
„Jsme rádi, že s každou novou publikací v našem gastronomickém průvodci přibývá čím dál více mimopražských restaurací z různých regionů. Je vidět, že se v této oblasti naší zemi skutečně daří,“ říká Václav Budinský, autor projektu Zlatí lvi. Tím ale změny v české gastronomii nekončí. Restaurace přestaly lákat turisty, kteří letos nepřijeli, a více se zaměřily na chutě tuzemců. „Věříme, že český host pro restauratéry zůstane tím, kdo je v podniku vítán stejně srdečně jako návštěvník, který naší zemí jen projíždí a možná se sem už nikdy nevrátí,“ dále hodnotí současný stav české gastronomické scény Václav Budinský.

1111.jpg
 
Způsob hodnocení, na který jsou čtenáři a návštěvníci našich nejlepších restaurací už sedm let zvyklí, se nezměnil. Podniky jsou na základě propracované metodiky oceňovány pečetí s jedním, dvěma nebo třemi Zlatými lvy. Jeden značí výbornou kuchyni a kvalitní obsluhu, dva slibují vynikající gastronomii a bezchybnou obsluhu a tři zaručují mimořádný gurmánský zážitek a vysoce profesionální servis. Pečetěmi se Zlatými lvy jsou viditelně označeny všechny oceněné restaurace.

Na čtenáře čeká 250 prvotřídně polygraficky a obsahově zpracovaných stran s přehlednými prezentacemi oceněných podniků, kdy je každému z nich věnována jedna dvoustrana. Kvalitní fotografie zobrazují nejen interiér jednotlivých restaurací, vybrané pokrmy, ale také portrét zástupce oceněného podniku s krátkým sdělením v medailonku. Nechybí ani přehledná infografika, QR kódy odkazující na aktuální informace o restauracích a popisné texty v češtině i angličtině.

22.jpg

Knihu Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021 mohou nyní dvě z vás vyhrát. 

Stačí nám do komentáře napsat, jaká je vaše oblíbená restaurace, kterou rády navstěvujete.

Komentovat můžete do 3. 1. 2021.

Zúčastnit se mohou pouze registrované čtenářky s kompletně vyplněnými osobními údaji. Registrovat se můžete zde.