Prestižní průvodce Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021 nastavuje zrcadlo aktuálnímu stavu české gastronomie. Pětina dříve oceňovaných restaurací koronavirovou krizi neustála, ale ty ostatní posílila. Krize dala možnost vyniknout některým podnikům, které se dosud držely v pozadí a jen čekaly, až budou moci zazářit.
„Jsme rádi, že s každou novou publikací v našem gastronomickém průvodci přibývá čím dál více mimopražských restaurací z různých regionů. Je vidět, že se v této oblasti naší zemi skutečně daří,“ říká Václav Budinský, autor projektu Zlatí lvi. Tím ale změny v české gastronomii nekončí. Restaurace přestaly lákat turisty, kteří letos nepřijeli, a více se zaměřily na chutě tuzemců. „Věříme, že český host pro restauratéry zůstane tím, kdo je v podniku vítán stejně srdečně jako návštěvník, který naší zemí jen projíždí a možná se sem už nikdy nevrátí,“ dále hodnotí současný stav české gastronomické scény Václav Budinský.
Způsob hodnocení, na který jsou čtenáři a návštěvníci našich nejlepších restaurací už sedm let zvyklí, se nezměnil. Podniky jsou na základě propracované metodiky oceňovány pečetí s jedním, dvěma nebo třemi Zlatými lvy. Jeden značí výbornou kuchyni a kvalitní obsluhu, dva slibují vynikající gastronomii a bezchybnou obsluhu a tři zaručují mimořádný gurmánský zážitek a vysoce profesionální servis. Pečetěmi se Zlatými lvy jsou viditelně označeny všechny oceněné restaurace.
Na čtenáře čeká 250 prvotřídně polygraficky a obsahově zpracovaných stran s přehlednými prezentacemi oceněných podniků, kdy je každému z nich věnována jedna dvoustrana. Kvalitní fotografie zobrazují nejen interiér jednotlivých restaurací, vybrané pokrmy, ale také portrét zástupce oceněného podniku s krátkým sdělením v medailonku. Nechybí ani přehledná infografika, QR kódy odkazující na aktuální informace o restauracích a popisné texty v češtině i angličtině.
Knihu Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021 mohou nyní dvě z vás vyhrát.
Stačí nám do komentáře napsat, jaká je vaše oblíbená restaurace, kterou rády navstěvujete.
Komentovat můžete do 3. 1. 2021.
Zúčastnit se mohou pouze registrované čtenářky s kompletně vyplněnými osobními údaji. Registrovat se můžete zde.
Nový komentář
Komentáře
Restaurace U Piráta a Štola. Obě jsou v Hodoníně. Je tam delší čekací doba na jídlo z důvodu obsazenosti, ale jídlo mi tam vždy chutnalo.
Nejradši mám pizzerie. Vnučka mě vzala v Brně do restaurace a pizzerie La Patas. Jídlo bylo výborné a prostředí taky. Obsluha byla milá, pozorná a příjemná.
Vyloženě oblíbenou nemám, ale ráda se najím kdekoli . Ohodnotit dobré jídlo se dá všude kolem nás. A dnes je to tak, že bychom rádi děkovali, ale nemůžeme. Hlavně že to nemusím připravovat já .
V Moravském Žižkově Restaurace Maděřič.
G-club Uničov
Ta nejlepší je odjakživa u mé maminky......
Mexická restaurace LaPaz (Kladno)
Pizza Papa Cipolla, Praha 5 - Smíchov
Restaurace Jánský dvůr v Břeclavi.
Ambiente Brasileiro - Slovanský dům, Praha
restaurace Beránek v Náchodě
Pivovarská bašta - Trutnov
Metylovice - restaurace Pod lípou - skvělé prostředí, velmi ochotný a usměvavý personál a jako třešnička na dortu vynikající gastronomie!
Zrovna oblíbenou hospodu nemám, tak často tam nechodím, tak je mi to vcelku jedno.
Kozlovna v Písku, vaří výborně a je tam příjemná atmosféra s výhledem na známý nejstarší kamenný most :)
Mincovna Opava, skvělé dezerty.
Restaurace Plzííínka v Kladně.
Café Imperial Zdeňka Pohlreicha v Praze. Nachází se v přízemí Hotelu Imperial, který byl postaven na začátku 20 století. Jídlo je zde výborné a interiér restaurace je až neskutečně nádherný, pokaždé se na něj nemohu vynadívat. I přes poměrně vysoké ceny, si tento skvělý gurmánský zážitek občas dopřejeme.
Mexická restaurace LaPaz v Kladně
Planet Sushi Anděl Praha 5