shutterstock-1315522754-seznam.jpg

Foto: Shutterstock

Avokádo je bohatým zdrojem vitamínů a minerálů, ale i zdravých tuků. Jako takové nemá žádnou chuť, jakmile k němu ale přidáte sůl, pepř a citrón, máte lahodné guacamole. Dalších receptů znáte určitě ještě spoustu. Ale recept na čaj z avokádové pecky? To už asi mnohé z vás překvapí... 

Benefity čaje z avokádové pecky

Tak jako dužina, i pecka obsahuje tělu prospěšné mastné kyseliny, ale podle výzkumu se navíc právě v pecce koncentruje až 70 % všech antioxidantů z avokáda.

Dále:

  • Pecka obsahuje vitamín C, který pomáhá zvýšit imunitu a pozitivně účinkuje také na pleť.
  • Některé národy pecku používají ke snížení krevního tlaku a v boji proti špatnému typu cholesterolu.
  • Pecka má antibakteriální a protiplísňové účinky, takže působí proti zánětům v těle. 
  • Čaj z pecky perfektně reaguje na pleť, kterou tak budete mít hladkou a vyživenou.
  • Popíjením čaje zlepšíte své trávení.

Recept

Ingredience:

  • 2 hrnky vody
  • 1 avokádová pecka 
  • med nebo skořice podle chuti 

Postup:

  • V menším hrnci pecku nejprve 5 min povařte do změknutí. Následně pecku oloupejte, rozkrájejte ji na menší kousky a dalších 10 min povařte. Pecku vyjměte. Vznikne vám koncentrovaný čaj s jasně růžovou barvou, který už stačí jen nalít do hrnečku a dochutit medem či skořicí. Čaj má lehce oříškovou chuť a bude vám jistě chutnat.

Zdroj: autorka článku, Food, Well and good

Reklama