Ledová nebo horká? Záleží na vás, skvělé jsou obě! Becherovka se svojí jedinečnou chutí a vůní skvěle hodí k jídlu a nejčastěji ji servírujeme ledově namraženou. Při ochutnání se vám v ústech rozlije výrazná hořká chuť, které dominují tóny hřebíčku a skořice. Po polknutí ucítíte sílu bylin spojenou s příjemnou pomerančovou hořkostí, která je zakončená sladkou tečkou. Pokud sháníte dokonale vyladěný aperitiv či lahodný digestiv pro slavnostní příležitost, ledová Becherovka Original je rozhodně tou správnou volbou.  

e8577a506311f-blobid0.jpg

Vánoční punč Becherovka 

Během chladných zimních měsíců ale možná oceníte Becherovku spíše v jejím vroucím provedení. Bylinný likér v kombinaci s horkým jablečným džusem zahřeje tělo a provoní den tou pravou vánoční atmosférou. A zatímco tajnou recepturu Becherovky znají jen dva lidé ve firmě, o recept na vánoční punč se s vámi rádi podělíme: 

  • 500 ml Becherovka Original 
  • 1ks směs koření na punč 
  • 1 l jablečný mošt 
  • šťáva ze 3 citronů 

Do většího hrnce nalijte mošt a citronovou šťávu, vhoďte koření na punč a přiveďte k varu. Stáhněte teplotu, vyjměte sáček s kořením, přidejte med a máslo, nalijte celou Becherovku a prohřejte za stálého míchání. Punč servírujte do hrnků a ozdobte plátkem jablka. 

Bylinný likér Becherovka je nejstarší značkou alkoholu v historii našeho státu – je v nepřetržité výrobě již od roku 1807. Vyrábí se v Karlových Varech podle stále stejné a utajované receptury, z 20 různých druhů bylin a koření z celého světa.

c648b680a394f-obrazek.jpg
Doporučená cena: Becherovka 0,5 l - 229,-Kč

4cf04fb649f78-obrazek.jpg