apple

Suroviny

250 g celozrnné mouky
200 g mascarpone nebo lučiny
150 g třtinového cukru
3 vejce
4 jablka
30 g másla
prášek do pečiva
špetka soli
máslo a strouhanka do formy

Postup

Rozevírací dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli do pěny. Vmícháme lehce prosátou mouku, prášek do pečiva a mascarpone. Jablíčka oloupeme, rozkroíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky.
Polovinu těsta vylijeme do formy, poklademe polovinou jablečných plátků a zalijeme druhou polovinou těsta. A položíme druhou vrstvu jablíček.
Navrch těsta naskládáme kousky másla a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 minut.

Martina: „Recept jsem našla v některém časopisu s recepty. Upravila jsem si ho, aby byl tak trochu zdravější. :-) Obyčejnou mouku jsem nahradila celozrnnou a cukru jsem dala méně a namísto bílého jsem použila třtinový. A stojí to zato. :-)“

Dobrou chuť přeje Martina.

Reklama