Suroviny
250 g celozrnné mouky
200 g mascarpone nebo lučiny
150 g třtinového cukru
3 vejce
4 jablka
30 g másla
prášek do pečiva
špetka soli
máslo a strouhanka do formy
Postup
Rozevírací dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli do pěny. Vmícháme lehce prosátou mouku, prášek do pečiva a mascarpone. Jablíčka oloupeme, rozkroíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky.
Polovinu těsta vylijeme do formy, poklademe polovinou jablečných plátků a zalijeme druhou polovinou těsta. A položíme druhou vrstvu jablíček.
Navrch těsta naskládáme kousky másla a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 minut.
Martina: „Recept jsem našla v některém časopisu s recepty. Upravila jsem si ho, aby byl tak trochu zdravější. :-) Obyčejnou mouku jsem nahradila celozrnnou a cukru jsem dala méně a namísto bílého jsem použila třtinový. A stojí to zato. :-)“
Dobrou chuť přeje Martina.
Nový komentář
Komentáře
recept vypadá dobře
jablka jsou zdrava tak proc ne
Dobré!!!!!!!!!!
Vyzkoušela jsem a - výborné akorát jsem použila pšeničnou mouku - hladkou
když z jablek,tak u mě vyhrává štrůdl
bohužel někdy nám autorky receptu fotku nepošlou :-(
polla — #4 Někdy nejsou fotky k dispozici, tak se asi vkládají ilustrační. Koláč si dovedu představit,asi ho zkusím.
ja bych rada videla vysledek
nevím, jakou mouku použít - hladkou, polohrubou???
a proč je no fotce něco úplně jiného?
vypadá to velmi dobře,určitě vyzkouším
Jablíček mám teď z chaty hodně, tak díky za receptík, udělám zase něco jiného, né jen štrůdlík
že bych zkusila?!?!