
Vajíčková pomazánka je oblíbenou klasikou na stolech po celé České republice a patří mezi nejpopulárnější pochoutky na různé oslavy či běžné rodinné snídaně a svačiny. A proč to tak je? Má skvělou chuť a její příprava je jednoduchá.
Pokud chcete svou vajíčkovou pomazánku ozvláštnit, existuje několik surovin a triků, které ji posunou na vyšší úroveň.
Začněme klasickými ingrediencemi, které s vajíčky dokonale ladí.
- Přidání jemně nasekané cibule nebo pažitky dodá pomazánce pikantní svěžest.
- Pro krémovější konzistenci můžete použít smetanový sýr nebo tvaroh.
- Avokádo je dalším skvělým doplňkem, který nejen zvýší výživovou hodnotu, ale také přidá pomazánce trochu jinou texturu a chuť.
- Pokud máte rádi exotické chutě, zkuste přidat kari koření nebo kousek chilli papričky. Tyto ingredience dodají vajíčkové pomazánce lehký nádech pikantnosti a zajímavou barvu.
- Pro milovníky ryb je tu varianta s konzervovaným tuňákem nebo lososem, která je sytá a plná bílkovin.
- Dalším tipem je citronová šťáva, která pomazánku osvěží a dodá jí jemnou kyselost. Nezapomeňte ani na různé druhy bylinek, jako je bazalka nebo kopr, které dodají pomazánce aromatický nádech.
Nebo zkuste přidat pečený celer jako my...
Suroviny
- 4 croissanty
- 7 vajíček
- 80 g bulvového celeru
- 150 g majonézy
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- polníček
- sůl a pepř
- olivový olej
- plátky
- šunky DUO Krásno
Postup
Vejce uvařte natvrdo. Nakrájejte nadrobno a dejte do misky. Celer oloupejte a nakrájejte na kousky. Ochuťte solí a pepřem, velice lehce potřete olivovým olejem. Dejte upéct do měkka v troubě vyhřáté na 180 °C. Nechejte vychladnout, nasekejte najemno a přidejte k vajíčkám do misky. Přidejte hořčici a majonézu. Promíchejte, ochuťte solí a pepřem. Nechejte pár hodin odležet v lednici. Croissanty prokrojte. Bohatě naplňte vajíčkovou pomazánkou, plátky šunky a polníčkem.


Nový komentář