2.jpg (224 KB)

Foto: Šárka Škachová

Suroviny

  • 600 g krůtího masa z prsou
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • malý kousek zázvorového kořene
  • 1 kompotovaná hruška
  • 0,125 l kompotové šťávy
  • 1 lžíce kari koření
  • špetka chilli vloček
  • 1 lžíce strouhaného sušeného kokosu
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 0,25 l zeleninového vývaru
  • 1 sklenka bílého vína

3.jpg (118 KB)

Foto: Šárka Škachová

Postup

Cibuli, česnek, zázvor oloupejte, drobně nasekejte a orestujte na másle. Přidejte na kostičky nakrájenou hrušku. Zastříkněte vínem, dolijte šťávou z kompotu a zeleninovým vývarem. Přidejte rajčatový protlak, kari koření, chilli vločky, sušený kokos a asi 20 minut povařte.

Maso nakrájejte na malé kousky, osolte, opepřete. Vhoďte do omáčky, kde nechejte zvolna dovařit po dobu asi 15 minut.
Podávejte s rýží basmati a přidejte i kompotovanou hrušku.

Tip z kuchyně Šárky Škachové

Hrušky i kompoty mám domácí, proto si za nimi hrdě stojím a v receptu je preferuji. Podle možností by se dalo použít i jiné ovoce, ale s hruškou to bylo excelentní.

4.jpg (121 KB)

Foto: Šárka Škachová

Dobrou chuť přeje Šárka Erb Škachová - Kuchařka ze vsi / Gurmanka.cz.

Kuřecí kousky v kari omáčce

8.jpg (161 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Laksa podle Jamie Olivera

9.jpg (86 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama