Foto: Šárka Škachová
Suroviny
- 600 g krůtího masa z prsou
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- malý kousek zázvorového kořene
- 1 kompotovaná hruška
- 0,125 l kompotové šťávy
- 1 lžíce kari koření
- špetka chilli vloček
- 1 lžíce strouhaného sušeného kokosu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 0,25 l zeleninového vývaru
- 1 sklenka bílého vína
Foto: Šárka Škachová
Postup
Cibuli, česnek, zázvor oloupejte, drobně nasekejte a orestujte na másle. Přidejte na kostičky nakrájenou hrušku. Zastříkněte vínem, dolijte šťávou z kompotu a zeleninovým vývarem. Přidejte rajčatový protlak, kari koření, chilli vločky, sušený kokos a asi 20 minut povařte.
Maso nakrájejte na malé kousky, osolte, opepřete. Vhoďte do omáčky, kde nechejte zvolna dovařit po dobu asi 15 minut.
Podávejte s rýží basmati a přidejte i kompotovanou hrušku.
Tip z kuchyně Šárky Škachové
Hrušky i kompoty mám domácí, proto si za nimi hrdě stojím a v receptu je preferuji. Podle možností by se dalo použít i jiné ovoce, ale s hruškou to bylo excelentní.
Foto: Šárka Škachová
Dobrou chuť přeje Šárka Erb Škachová - Kuchařka ze vsi / Gurmanka.cz.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář