Dýňové muffiny jsou tím pravým moučníkem pro podzimní víkend. Vyzkoušejte nový recept!
Suroviny
- 1,5 hrnku špaldové mouky
- 1/2 dýně - uvařená a rozmixovaná na pyré
- 1 hrnek ovesných vloček rozmixovaných na mouku
- 1/2 hrnku mléka
- 1 nastrouhané jablko
- 1 vejce
- 1/2 rozmačkaného banánu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky perníkového kořeni
- 1-2 lžíce medu
- rozinky
Postup
Smícháme si zvlášť suché a zvlášť mokré suroviny, které následně spojíme v mixéru, vlijeme do košíčků na muffiny a poklademe rozinkami. Pečeme na 200 °C, asi 25 minut.
Dobrou chuť přeje Hana Rychnovská - Z lásky k jídlu.
Dýňové dezerty
Zdroj fotografií: archiv redakce, Alena Kolaříková, Hana Rychnovská
Nový komentář