S tímhle jídlem zabodujete jak na party v indickém stylu, tak jako s večeří nenáročnou na váš čas.
NA 6 PORCÍ
Příprava: 45 minut
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 6 kuřecích stehen bez kůže
- 1 cibule, nasekaná
- 5 bobkových listů
- 2 svitky skořice
- 6 tobolek kardamomu, zlehka rozlámaných
- 250 ml řeckého jogurtu (nabízí například Interspar)
- 20 g čerstvého koriandru, nasekaného
- 4 lžíce jemné kari pasty (nejlépe indické pasty Korma) nebo 2 lžičky kari koření
- 80 g rozinek sultánek
Rozehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ve velkém kastrolu, který můžete přiklopit poklicí, rozpalte lžíci oleje a sedm až deset minut na něm opékejte kuře. Až bude ze všech stran zlaté, dejte ho stranou. V hrnci rozehřejte zbylý olej. Vsypte cibuli i všechno koření; jakmile cibulka změkne a zezlátne, stáhněte plamen a vraťte do hrnce maso.
Smíchejte jogurt, koriandr, kari pastu či kari koření a rozinky. Směs nalijte na kuře, dobře promíchejte, hrnec přiklopte poklicí a dejte do trouby. Pečte asi půl hodiny; maso by mělo jít snadno od kosti. Podávejte s plackami pita.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
Nový komentář
Komentáře
Tak to je lahůdečka