DSC_1120.jpg (134 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Asijské chutě kachně moc svědčí. Když budete tohle jídlo připravovat jen pro dospělé a milovníky ostřejších chutí, můžete do marinády přidat ještě omáčku sriracha nebo nasekané čerstvé chilli.

Suroviny

  • 3-4 kachní prsa
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml červeného vína
  • 5 lžic sladké sójové omáčky
  • 6 lžic sweet chilli omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky

na dokončení

  • 1-2 barevné papriky
  • hromada nasekaného čerstvého koriandru
  • čerstvé klíčky podle chuti
  • 1 avokádo
  • tortilly

DSC_1118.jpg (127 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Na kachních prsou nařízněte ostrým nožem zářezy do kůže. Opatrně, ať neproříznete do masa, ale jen kůži.

Smíchejte červené víno, sójovou omáčku, sweet chilli omáčku, rybí omáčku. 

Prsa ochuťte solí a pepřem z obou stran. Zalijte je připravenou marinádou a nechejte 24 hodin odpočívat v lednici.

Na druhý den prsa vyjměte z marinády. Marinádu nechejte stranou, ještě ji budete potřebovat. Prsa zprudka opečte na rozehřáté pánvi. Nejprve kůží dolů, dozlatova, poté otočte. Z každé strany opékejte asi 4 minuty.

Prsa dejte do pekáče a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Tady nechejte asi 10-12 minut. Podle toho, jestli máte kachní prsa raději šťavnatější nebo sušší.

Mezitím, co se kachní prsa dopékají, dejte marinádu do malého rendlíku na plotnu. Zapněte naplno a nechejte pár minut odvařit víno, až vznikne omáčka.

Nahřejte tortilly a dejte na ně na plátky pokrájená kachní prsíčka, na kousky nakrájenou papriku, avokádo. Zasypejte koriandrem a klíčky, zalijte připravenou omáčkou.

Zamotejte a ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Kachna na pomerančích a červeném víně

1.jpg (75 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kachní prsa s batátovým pyré

2.jpg (107 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama