vločková rychlá polévka

Jednoduchá a výživná polévka, kterou můžete uvařit na oběd i večeři. Vločky ji příjemně zahustí a polévka bude díky nim velice jemná. Jakou zeleninu do polévky přidat? Ideální bude směs kořenové zeleniny s trochou řízného česneku.

Když přidáte trochu hrášku nebo kukuřice, určitě nic nepokazíte. Kouzlo téhle polévky je, že můžete použít zeleninu, kterou máte při ruce. Důležité jsou právě vločky.

Suroviny

  • 100 g ovesných nebo jiných vloček
  • 3 mrkve
  • 2 menší petržele
  • kousek celeru
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce slunečnicového oleje Lukana
  • sůl
  • pepř
  • trocha majoránky

vločky

Postup

V hrnci si rozehřejte oleje. Na něm osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku.

Přidejte najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu. Můžete použít i mixér a rozmixovat zeleninu na malé kousky.

Chvíli společně opékejte. Přisypejte prolisovaný česnek a vločky. Osolte, zalijte vodou a vařte, dokud vločky úplně nezměknou. Kdo chce, může místo vody použít zeleninový nebo masový vývar.

Hotovou polévku přiveďte k varu. Do vařící polévky vyklepněte dvě vejce a vidličkou rozšlehejte.

Vypněte plotnu, ochuťte špetkou čerstvě umletého pepře a majoránkou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Náš tip

Když se rozhodnete polévku podávat k večeři, přidejte k ní výborné vločkové placky, na které jsme vám přinesli recept.

placky

Jaké polévky ještě můžete uvařit?

česnečka

dýňový krém

celerový krém s hruškou

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama