Jednoduchá a výživná polévka, kterou můžete uvařit na oběd i večeři. Vločky ji příjemně zahustí a polévka bude díky nim velice jemná. Jakou zeleninu do polévky přidat? Ideální bude směs kořenové zeleniny s trochou řízného česneku.
Když přidáte trochu hrášku nebo kukuřice, určitě nic nepokazíte. Kouzlo téhle polévky je, že můžete použít zeleninu, kterou máte při ruce. Důležité jsou právě vločky.
Suroviny
- 100 g ovesných nebo jiných vloček
- 3 mrkve
- 2 menší petržele
- kousek celeru
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce slunečnicového oleje Lukana
- sůl
- pepř
- trocha majoránky
Postup
V hrnci si rozehřejte oleje. Na něm osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku.
Přidejte najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu. Můžete použít i mixér a rozmixovat zeleninu na malé kousky.
Chvíli společně opékejte. Přisypejte prolisovaný česnek a vločky. Osolte, zalijte vodou a vařte, dokud vločky úplně nezměknou. Kdo chce, může místo vody použít zeleninový nebo masový vývar.
Hotovou polévku přiveďte k varu. Do vařící polévky vyklepněte dvě vejce a vidličkou rozšlehejte.
Vypněte plotnu, ochuťte špetkou čerstvě umletého pepře a majoránkou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Náš tip
Když se rozhodnete polévku podávat k večeři, přidejte k ní výborné vločkové placky, na které jsme vám přinesli recept.
Jaké polévky ještě můžete uvařit?
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Vločky do polévek vždy pražím, toto je pro mě novinka a jsem na ni zvědavá
, rozhodně zkusím
Výborná a rychlá polévka, děkuji za připomenutí
Znám a vařím...máme ji rádi...
Delam a všem chutná
Tuhle polévku dělám. Moc dobrá.
Dobrá, rychlá polévka pro všední den.