IMG_1935.jpg (197 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 350 g dýně hokkaido bez semínek, se slupkou
  • 2 velká jablka
  • 220 g jemných ovesných vloček
  • 60 g sušených švestek nakrájených na kousky
  • 1/2 lžičky mletého nového koření Avokádo
  • 1/2 lžičky mleté skořice Avokádo
  • 200-250 g třtinového cukru
  • 5 vajec
  • 120 g slunečnicového oleje
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva

na vysypání formy a na dno

  • 20 g mletých mandlí
  • 3 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 lžíce třtinového cukru

Postup

Z jablek vykrojte jadřince a dejte spolu s kousky dýně do výkonného mixéru. Rozmixujte a přendejte do mísy robota. Přidejte všechny ostatní suroviny a umíchejte voňavé těsto. Rozevírací dortovou formu o průměru přibližně 25 až 30 cm vymažte kouskem másla a vysypejte mletými mandlemi.

Na dno formy nasypejte slunečnicová semínka, aby vznikla souvislá vrstva. Zasypejte ještě cukrem a vylijte těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 165 °C, hodinu.

Jestli je koláč hotový zjistíte klasickým testem se špejlí. Zapíchněte ji do středu koláče a měla by vyjít čistá, neulepená od těsta.
Nechejte vychladnou, krájejte podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Dýňový koláč z čočkové mouky

1.jpg (110 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Dýňový dort s čokoládou

2.jpg (135 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama