28338dc07070d-obrazek.jpgFoto: Persimon Bouquet  

První zmínky o bábovce pocházejí ze střední Evropy, kde se stala součástí domácí kuchyně díky své jednoduchosti a možnosti přizpůsobit recept různým ingrediencím. Tradiční bábovka se často připravuje s přídavkem kakaa, oříšků, rozinek nebo máku, což jí dodává různé chutě a textury. Historie bábovky sahá až do 19. století, kdy se začala objevovat v kuchařských knihách a postupně si získávala popularitu mezi domácími pekaři.

V současné době se bábovka peče ve formách vyrobených z různých materiálů, jako je litina, silikon nebo lehké kovy, což ovlivňuje dobu pečení a konečný vzhled dezertu. Mnoho rodin má svůj vlastní tradiční recept, který se předává z generace na generaci.

Budete potřebovat:

  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 1 prášek do pečiva

Na dohotovení:

  • 1 zralé kaki Persimon Bouquet  
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 lžíci škrobu
  • 1 vanilkový cukr
  • čokoládovou poleva

Postup

Vejce s cukrem utřete do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, smetanu a ušlehejte hladké těsto. Tvaroh prošlehejte s cukrem, vejcem a škrobem. Kaki rozmixujte a vmíchejte do tvarohové směsi. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Nalejte do ní polovinu těsta. Přilejte tvaroh a poté přidejte druhou polovinu těsta. Bábovku pečte asi 45 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí ji přelejte čokoládovou polevou a ozdobte podle chuti a fantazie.