Pokud ráda ochutnáváte zajímavé a špičkovými kuchaři připravené pokrmy, neměla byste opomenout návštěvu Prague Food Festivalu, který je jedním z partnerů naší Velké kulinářské soutěže 2011!
Velká kulinářská soutěž 2011 je v plném proudu. Od 2. května až do 6. června 2011 máte možnost vyhrát krásné ceny do kuchyně v hodnotě zhruba 15.000 korun! K výhře navíc nemusíte udělat nic jiného než to, co děláte v magazínu Žena-in.cz běžně: Tedy číst články, diskutovat, hrát piškvorky, lodě a samolodě... ale protože jde o kulinářskou soutěž, můžete také posílat své originální recepty a získat speciální cenu!
Více o soutěži, celá pravidla a váš aktuální bodový stav najdete, když kliknete na následující odkaz...
Jedním z partnerů Velké kulinářské soutěže je také Prague Food Festival (www.praguefoodfestival.cz) - akce, při které můžete ochutnat za festivalové peníze pokrmy připravené špičkovými kuchaři z celého světa. Jak bude letošní Prague Food Festival probíhat? Na naše otázky odpověděla Dominika Vrkotová, mluvčí Prague Food Festivalu...
Jaké hosty letos Prague Food Festival přivítá?
Letošní novinkou je Cooking show s názvem „Hvězdy vaří“, kde budou známé osobnosti, Jitka Schneiderová a David Novotný, Jana Krausová a Jiří Menzel, Martha Issová a Dalibor Balšínek, vařit před zraky diváků. Na speciální gastronomické besedě s Radiožurnálem „Co chcete nejčastěji vědět o gastronomii?“ bude Pavel Maurer, autorka Kuchařky pro dceru Jana Florentýna Zatloukalová, šéfkuchař Robert Nerad a vedoucí zahraniční redakce Radiožurnálu Jiří Hošek. Na letošním festivalu bude také Mistr světa v čepování piva Lukáš Svoboda. Co se týče zahraničních hostů, tak se moc těšíme na návštěvu z Andalusie. Na stánku Extendy - Agentury na podporu Andalusie v zahraničí bude každý den mistr venenciador, který bude předvádět uchvacující metodu nalévání sherry z výšky.
Co bude k vidění a ochutnání?
Motto letošního festivalu je „Ochutnejte svět“ - zastoupeny jsou příkladně asijská, americká, česká, francouzská, belgická, italská, španělská, japonská a čínská kuchyně. Na stánku CzechTourismu a Asociace hotelů a restaurací AHR ČR se budou poprvé festivalově prezentovat pokrmy z projektu Ochutnejte Českou republiku - Czech Specials. Malá ochutnávka z ostatních festivalových menu.
Těšit se můžete například na svíčkovou z jelena, podávanou s bramborovou kaší s restovaným česnekem a tymiánem a demi-glazé z vína Amarone a višní, dušené šneky v červeném víně na francouzský způsob, krkonošské kyselo či sushi. Letos také ochutnáte na stánku Café Angelato netradiční zmrzliny z gorgonzoly s vlašským ořechem, z ricotty s kandovaným ovocem, pivní i vinnou.
A kromě jídla - jaký bude doprovodný program?
Každý den se uskuteční dvě finále soutěže „Výčepní učeň Pilsner Urquell PFF 2011“. Zkusit štěstí může kdokoliv z příchozích, není žádné omezení. 1. cena 50 l sud, 2. cena 30l sud, 3. cena 3 x 5 l soudek. Dále například na stánku Andalusie bude vystoupení flamenca v podání flamencové skupiny Esperanza ve spolupráci s Centrem tance v každou celou hodinu. Budete si moci udělat fotografii z Andalusie a naučíme vás flamencový krok. Program je opravdu bohatý - škola čepování piva, párování piva s jídlem, barmanská škola, cooking shows, řízené degustace vín, registrace do nového projektu Maurerův výběr Grand Bar, dětský koutek. Cena vstupenky obsahuje volný vstup na výstavu „Porcelán na Pražském hradě“, kterou pořádá Správa Pražského hradu (denně 12-18 hodin). Zdarma dárek od Plzeňského Prazdroje.
Prague Food Festival probíhá od 27. do 29. května 2011 na Pražském hradě. Po jeho skončení si budete moci v magazínu Žena-in.cz přečíst reportáž o tom, co všechno se nám zde podařilo ochutnat.
Kam dál?
- Velká kulinářská soutěž 2011: VKS 2011
- Samolodě VKS 2011
Nový komentář
Komentáře
Lukáš Čejka — #5 Tak já zas, už asi posté, mlčím
enka1 — #4 Hlad se da prepit, to je znama vec, tak vlastne nemate duvod ke stiznostem.
ToraToraTora — #3 Lukáš Čejka — #2 My chcem taky, tady se to zvrhává jen na pivní festivaly, ne že bych proti pivu něco měla, ale trochu k zakousnutí je k němu taky třeba
Lukáš Čejka — #2 Pražský.....to je samo o sobě argument, nekazit si chuť
ToraToraTora — #1 Prazsky je urcite lepsi
Máme za sebou hradecký Gurmán festival, pražského nám netřeba, byl vynikající a luxusní jako loni