Bylo půl osmé, když jsem se vrátila z práce. Hlava mě bolela, sotva jsem cítila nohy, a poslední, na co jsem měla náladu, byla příprava večeře… Zapátrala jsem v paměti … co uvařit rychlého a chutného?
„Mami, mami, já bych si dal těstoviny!“ Syn poskakoval mlsně po kuchyni.
Proč ne? Těstoviny, to je ono. Jsou lahodné, zdravé a jejich příprava zabere minimum času… Uvařila jsem špagety a vyzkoušela výtečnou směs značky SACLA z Itálie, která je zalita v kvalitním olivovém a slunečnicovém oleji.
Nabídnu vám hned dva druhy těchto znamenitých směsí, které jsme si s rodinou skutečně zamilovali.
První z nich je:
Milujete chuť čerstvé bazalky a sýru? Pak vám tuto novinku mohu vřele doporučit! Mimo bazalky a sýru Grana Padano obsahuje piniové oříšky, ovčí sýr, slunečnicový olej, panenský olivový olej a mořskou sůl.
A příprava? Ta je skutečně velmi jednoduchá!: uvařené těstoviny smícháte s pestem, prohřejete a posypete strouhaným sýrem, nejlépe parmezánem a je hotovo!
Máte rádi zeleninu? Pak je právě pro vás určena druhá novinka - Pesto con pomodori secchi (
Opět obsahuje bazalku, sýr Grana Padano a piniové oříšky, tentokrát je však ještě obohacena o sušená rajčata, mrkev, červenou papriku a česnek.
Příprava je stejně snadná jako u pesta Genovese. Přísadu smícháte s těstovinami, posypete sýrem a můžete podávat na stůl.
Sami vidíte, že rychlá a chutná večeře není skutečně žádný problém! Těstoviny s pestem značky Sacla od společnosti I.C.B.C. spol. s r.o. vám zaručí nejen dobrou, ale i rychlou večeři. A já věřím, že si pochutnáte stejně, jako jsem si pochutnala já, i celá má rodina… Takže nezbývá než popřát: Dobrou chuť!
Podrobné informace a úplný seznam výrobků firmy I.C.B.C naleznete na www.icbc-pr.cz .
Ode dneška můžete soutěžit a vyhrát drobné dárky, těstoviny a samozřejmě i omáčky Pesto.
Nový komentář
Komentáře
Garfi: kouit se dá ve všech větších obchodech, tady ve většině, například v koutcích "cizí kuchyně" a tak podobně
Rikina: můžeš si pesto udělat i doma, ale i koupení je moc dobré, nepředstavuj si ho jako náhražku z konzervy.
Sklenička stojí tak 40 - 50 korun, nám vždycky nějaký čas vydrží.
Zizala: často bývá sýr dofutrován syntetickým sýrovým aroma
co to?
Ještě jeden dotaz: v neděli v Prima vařečce dělala Jana Morávková rajčatový salát s mozzarelou - znám, ale dělala k tomu zapečené bagety (na sucho) a ty potom potírali právě pestem - pokud jsem dobře rozuměla, on Zounar jak má zvýšenou produkci slin a tím víc polyká, tak potom trochu šumluje. A tam to pesto byla taková zelená pasta, že by v tom byl sýr mi nepřipadalo, ale česnek tam byl určitě, o to mluvili. Tak pokud tohle někdo objasníte budu vám vděčná.
Hm, asi jsem divná, ale já si na těstoviny ten sýr, bazalku, zeleninu atd. dávám raději čerstvé, než nějakou patlačku z konzervy či sklenice od jakékoli firmy ... a za drahý peníze.
Do pesta dávám nejčastěji vlašské ořechy,protože máme čtyři velké stromy,taky jsem na pestu závislá.U pesta je výhoda,že může být pokaždé jiné.Většinou se přidává v syrovém stavu až do hotového jídla,nemusí se vařit,aspoň to doma dělané.Dávám ho i do talíře bramboračky.
Taky to neznám, ale mám pocit, že to není nejlevnější záležitost
Hanule: jo, ale receptů je spousta, my tu bazalku docela šidíme (dáváme tak dva svazečky) a taky to jde
Voliv: šlehačka nemá s pestem nic společného.
Vyzkouším, snad tzo nebude moc drahé a mastné, vůbec to neznám... Jenom mě zarazila ta příprava večeře kolem osmé hodiny, kdy se chystají děti spát. To asi nebude to nejlepší pro žaludek...
Voliv: já mám dojem, že do pravého základního pesta šlehačka nepatří, třeba proto, že by se pak nedalo schovávat
tak ja si to pesto taky koupim
Gabi: je to opravdu 500 g bazalky , zdá se mi velká hromada. Pokud mi tom potvrdíš, půjdu vyplenit zahradu.
Markýza: třeba jeden receptík na pesto: 40 g jader piniových oříšků, 500 g čerstvé bazalky, 50 g parmezánu, 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl - rozmixovat nebo roztlouct v hmoždíři. Pinie je lepší předem lehce opražit. Lze také použít kešu oříšky.
Pesto je moc dobré. Ale také nevím , jak se dělá domácí.
Moc prosím o recept.
Tohle sice neznám, ale jinak pesto
Asi jsem úplně pitomá, co je to pesto?
Pesto taky miluju, nejraději pravé italské přímo v Itálii. Akorát by mě zajímalo jestli někdo nemá zkušenosti s touhle značkou, protože občas koupím ze zoufalství nějakou sklenici v obchodě a pak to nikdo nechce jíst, že prý blééé.
*modra: Určitě kup, vřele doporučuju.
Koupim to !