Jarní cibulka obsahuje zejména vitamín C a také vitamíny skupiny B. Díky obsahu kyseliny listrové je také vhodná pro těhotné ženy. Z minerálů v jarní cibulce najdete například jód, draslík, hořčík, železo a vápník.

Cibulku je vhodné skladovat v suchu a temnu, aby nepřišla o prospěšné látky. V ledničce vám vydrží minimálně týden, ale před konzumací je zapotřebí otrhat oschlé části. Cibulku lze uchovávat také ve vázičce s vodou, nezapomínejte ale vodu pravidelně měnit. Nejlépe je konzumovat cibulku syrovou, nebo jen mírně povařenou ve vodě, aby si uchovala veškeré vitamíny a minerály.

Dopřejte si tak letošní sklizeň od českých farmářů z Předměřic na Jizerou, kterou do obchodů Tesco dodává společnost Blanická s.r.o.

Čerstvá jarní cibulka je k dostání v obchodech Tesco za 17,90 Kč.

Více na TESCO.CZ

Reklama