6065c0fcd1204obrazek.pngFoto: Akademie kvality

Ingredience:

  • 300 g dýně Hokaido
  • 200 g sladkých brambor
  • 300 g topinambur
  • 200 g mrkve
  • 30 g přepuštěného másla
  • 50 g arašídového másla
  • tymián
  • slunečnicová semínka, dýňová semínka
  • sůl, pepř

Postup:

Zeleninu nakrájíme na větší kousky různých tvarů, dáme ji do pekáče a přidáme arašídové máslo. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přepuštěné máslo rovnoměrně rozdělíme a nakonec na zeleninu položíme snítky tymiánu. Zeleninu trošku podlijeme vodou a přikryjeme alobalem a pečeme při 160 °C cca 40 minut. Poté zeleninu odklopíme a pečeme dalších 15 minut, aby se zelenina opekla do světle hněda. Semínka opražíme na sucho na pánvi a následně jimi posypeme pečenou zeleninu.

Reklama