Náročnost: jednoduché
Doba přípravy: asi 40 minut
Vystačí na: asi 7 sklenic o obsahu 200 ml
Přísady:

  • 1 kg odpeckovaných višní
  • 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
  • 1 balíček Finesse citrónové kůry Dr.Oetker
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker
  • 900 g cukru

Příprava:

  1. Na přípravu džemu vložíme do hrnce ovoce a nastrouhaný marcipán a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme citrónovou kůru a šťávu. Přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.
  2. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
  3. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip: Ideální do lineckého pečiva.

TIP: Gelfix Klasik 1:1

  • Želírující směs pro výrobu klasických sladkých marmelád, džemů a želé. Vystačí na 1 kg ovoce a 1,15 kg cukru.
  • Hotový džem obsahuje přibližně 50% ovoce.
  • Doporučeno používat při přípravě džemů s kyselejším nebo méně zralým ovocem.
  • Můžete použít bílý cukr nebo i jiné druhy cukru (hnědý, třtinový).
  • Doporučená maloobchodní cena: 17,90 Kč za 20g

Více na Dr.Oetker

Reklama