Suroviny
Těsto:
20 dkg nadrcených sušenek (použila esíčka)
10 dkg rozpuštěného másla
2 PL rumu
Višňová náplň:
1/2 kg vypeckovaných višní
2 dcl vody
12 dkg cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
Smetanová náplň:
1 ušlehaná smetana
1 zakysaná smetana
8 dkg cukru
1 vanilkový cukr
4 plátky želatiny
Postup
- Suroviny na těsto promícháme a namačkáme na dno dortové formy nebo malého pekáčku na pečicí papír a necháme 10 minut zapéct na 180 stupňů.
- Vypeckované a rozpůlené višně, cukr a vanilkový cukr rozvaříme ve vodě a zahustíme pudinkem. Necháme vychladnout.
- Smícháme suroviny na smetanovou náplň.
- Na sušenkový korpus nalijeme polovinu smetanové náplně, poklademe piškoty, na to lžící prochladlou višňovou náplň, druhou polovinu smetanové a necháme částečně ztuhnout v lednici nebo chvíli v mrazáku.
- Po ztuhnutí polijeme červeným dortovým želé. Podáváme až 2. den, až se sušenky rozleží, důkladně vychlazené!
Fotografie je pouze ilustrativní.
Nový komentář
Komentáře
hlavní je recept a ten může být dobrý
Dante Alighieri — #8 To bylo dopsáno bez omluvy až později. Vrať se ke starším receptům. U žádného, kde neodpovídá fotografie vzhledem k použitým surovinám tato informace není.
Ad ilustrační foto: Pokud vidím dobře, tak dole pod článkem se tato informace nachází.
na foto bych se vykaslala a nedala zadne. Recept vypada dobre, ale odrazuje mne vypeckovavani tresni
karym — #5 moje slova
elly — #4 No to je mi jasné. Bylo by ale záhodno u toho obrázku uvést, že je pouze ilustrační. Jinak se tu budou opět objevovat poznámky typu: "To vypadá krásně, určitě to vyzkouším.".
Když čtenářky, které pošlou recept nepošlou foto, musí se recept doplnit nějakým ilustračním...
ILONESA — #2 karym — #1 vy jste nespokojené.Asi to byla nejhezčí foto.

karym — #1 A ještě k tomu třešně se stopkama
.
A proč je na obrázku ta nevalně vypadající piškotová splácanina, když je technologický postup z úplně jiných surovin?