Tématem je dnes estetické kuchtění. Ptám se vás, jestli jíte i očima a vy mi zasíláte své nazdobené recepty a úvahy. Další recept dorazil od čtenářky Enky1. Vychutnejte si její vinnou klobásu s okem z vola!

Tak trochu vulgárně zní název receptu, který k dnešnímu tématu zaslala čtenářka Enka1 - přesto doufám, že se vám bude líbit a že vám i zachutná!


Dobré ráno s dobrou chutí. Tedy k vaření na pozítřejší anglosvětové svatbě by mě sotva pustili pro podezření z atentátu, tak se podělím aspoň s Vámi o to, o co oni přijdou :-)

VINNÁ KLOBÁSA S OČIČKEM Z VOLA

klobasa

Na jednu porci si pořídíme cca 25cm vinné klobásy, 1 vejce, sůl, pepř, olej na smažení.

Klobásu si párátkem nebo jehlou (kuchařskou) sepneme do kroužku a dáme smažit. Po osmahnutí spodní strany dozlatova otočíme, do středu vyklepneme vajíčko, osolíme, opepříme a smažíme do zhoustnutí bílku. Podáváme s brambory, kaší, pečivem...

Enka1

Pozn. red.: Příspěvek neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne 27. dubna 2011: Jíte i očima?

Posílejte mi své recepty s jednou fotkou, která prozradí, že jíte i očima. Načančejte jídlo tak, aby se na něj skutečně sbíhaly sliny!

  • Vaše příspěvky čekám na redakčním e-mailu: redakce@zena-in.cz
  • Do předmětu mailu uveďte heslo: JIME OCIMA

Pokud nejste kuchařinky, můžete na téma „jíte i očima?“ zaslat krátkou úvahu.

Za svůj příspěvek můžete získat dárek, totiž knihu receptů GOURMET a Sobotní školu pečení HERA (viz obrázek níže).

Chcete-li mít šanci na uveřejnění, příspěvky posílejte 27. dubna 2011 do 15.00 hodin.

Připomínám, že podmínkou uveřejnění receptu je jedna fotografie!

cena