Tématem je dnes estetické kuchtění. Ptám se vás, jestli jíte i očima a vy mi zasíláte své nazdobené recepty a úvahy. Další recept dorazil od čtenářky Enky1. Vychutnejte si její vinnou klobásu s okem z vola!
Tak trochu vulgárně zní název receptu, který k dnešnímu tématu zaslala čtenářka Enka1 - přesto doufám, že se vám bude líbit a že vám i zachutná!
Dobré ráno s dobrou chutí. Tedy k vaření na pozítřejší anglosvětové svatbě by mě sotva pustili pro podezření z atentátu, tak se podělím aspoň s Vámi o to, o co oni přijdou :-)
VINNÁ KLOBÁSA S OČIČKEM Z VOLA
Na jednu porci si pořídíme cca 25cm vinné klobásy, 1 vejce, sůl, pepř, olej na smažení.
Klobásu si párátkem nebo jehlou (kuchařskou) sepneme do kroužku a dáme smažit. Po osmahnutí spodní strany dozlatova otočíme, do středu vyklepneme vajíčko, osolíme, opepříme a smažíme do zhoustnutí bílku. Podáváme s brambory, kaší, pečivem...
Enka1
Pozn. red.: Příspěvek neprošel jazykovou korekturou.
Téma dne 27. dubna 2011: Jíte i očima?
Posílejte mi své recepty s jednou fotkou, která prozradí, že jíte i očima. Načančejte jídlo tak, aby se na něj skutečně sbíhaly sliny!
- Vaše příspěvky čekám na redakčním e-mailu: redakce@zena-in.cz
- Do předmětu mailu uveďte heslo: JIME OCIMA
Pokud nejste kuchařinky, můžete na téma „jíte i očima?“ zaslat krátkou úvahu.
Za svůj příspěvek můžete získat dárek, totiž knihu receptů GOURMET a Sobotní školu pečení HERA (viz obrázek níže).
Chcete-li mít šanci na uveřejnění, příspěvky posílejte 27. dubna 2011 do 15.00 hodin.
Připomínám, že podmínkou uveřejnění receptu je jedna fotografie!
Nový komentář
Komentáře
dobrý nápad
Já ale bez očička.
vypadá chutně a je to rychle hotové,dobrý nápad
enka1 — #9 tri detske porce? ano, to by mohl byt jeden obed
Z toho úplně sálá ta tvoje láska ke zvyřátkům. Asi se dokopu a mlaďochovi vzorek vysmahnu
Ta jeZhřešila bych, i při mé nemocné slinivce
Lukáš Čejka — #8 Tobě bych udělala i tři, aby to byl oběd. Teda když si to zaplatíš
Jako svacinka to vypada dobre
ToraToraTora — #6 Mně to Enák naučil. Ony se dají koupit i hnusné a gumové, chce to osvědčeného výrobce i řezníka
mandzarik — #1 Ty mi vybírala kdysi kolegyně k 50tinám
mio — #2 Na tebe i mrkne, jen chvíli koukej
Hm, Torák by si dal, já vindu nepozřu
Radost pohledět!
Vypadá to lákavě,ale držím dietujinak zkusím udělat Kebulákovi
I tu ředkvičku sis hezky esteticky načančala
A jak krásně na mě z toho monitoru to očíčko kouká
Pěknej talíř Klobásu ven a