DSC_0220.jpg (193 KB)

O fenoménu zvaném „mug cake“ jsme vám psaly v tomto článku. Jenže jak to udělat, když nemáte mikrovlnku a vaříte pro celou rodinu? Máme pro vás řešení. Dnešní zapečené vločky s kokosem, ořechy a ovocem jsou geniálním začátkem každého dne. Nejen toho víkendového.

Suroviny

  • 200 g vloček (ideálně směs více druhů obilí)
  • 100 g kokosových plátků
  • 100 g vlašských ořechů (klidně můžete použít i jiné, lískáče, pekany, mandle...)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 400 ml mléka
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 50 g nasekané mléčné čokolády nebo čokoládových peciček
  • 4 lžíce medu
  • vanilkový extrakt nebo pravá vanilka
  • 20 g lyofilizovaných malin

DSC_0230.jpg (221 KB)

Postup

Troubu předehřejte na 160 °C. Do zapékácí misky (té, ve které pak budete celé jídlo zapékat) si nasypejte ořechy a dejte je do předhřáté trouby opražit, na deset minut. Vyndejte ven z trouby, nechejte vychladnout a nasekejte nahrubo.

Ve velké míse smíchejte vločky, kokosové plátky, ořechy, čokoládu, maliny, prášek do pečiva, špetku soli. V menší misce vyšlehejte metličkou vejce s mlékem a rozpuštěným máslem. Přidejte vanilku a ochuťte medem. Tekutou směsí zalijte vločky s dalšími surovinami.

Důkladně promíchejte a nalijte do zapékací misky, vymazané kouskem másla.

Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, 45 minut. 

Podávejte teplé nebo studené, s bílým jogurtem. Můžete přidat také čerstvé ovoce.

Dobrou chuť přeje Elly.

Vločky na snídani? No jasně!

Krémová ovesná kaše

74169782_2136778593294530_3551474397971742720_n.jpg (231 KB)

Ovesná kaše se švestkami

kase1.jpg (70 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Reklama