Na těsto budeme potřebovat:
Foto: Medový dort - ©SBO Benedikt Gasser
200 g špaldové celozrnné mouky
200 g celozrnné bílé mouky
3 zarovnané lžičky prášku na pečení
125 ml mléka
A k tomu postupně přidáme směs, která se skládá:
125 g másla
200 g medu
3 vejce
125 g nízkotučného tvarohu
kůra z půlky citronu
100 g rozinek
50 g lískových ořechů
Postup:
Foto: Shutterstock
Nejprve si vytvořte směs z másla s medem a vejci a smíchejte dohromady tak, až vznikne pěna. Do ní přidejte nízkotučný tvaroh, citronovou kůru, rozinky a nastrouhané lískové ořechy. V druhé větší míse promíchejte mouky s práškem do pečiva. Přidejte mléko a vytvořte hladké těsto, do kterého vmíchejte dříve již připravenou směs. Vše dobře promíchejte a vlijte do máslem vymazané hranaté formy. Pečte při 175 °C asi 50 minut, nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.
Dobrou chuť!
Recept připravila Emmi Hintner Zingerle z jihotyrolské farmy Peterer-Hof u Rasen-Antholz, Roter Hahn.
Zkuste třeba i tento recept:
Nový komentář
Komentáře
Lákavý recept na chlebíček. Zkusím příště. Dnes jsem upekla bábovku z podobného těsta. Mouka byla ale polohrubá, místo tvarohu jsem dala banán a místo ořechů nasekané mandle. polila jsem zbytkem rozpuštěné čokolády na vaření. povedla se.
Já teda nechci remcat, ale na fotografii žádné řezy nejsou, je to obyčejný medový chlebíček.