Na těsto budeme potřebovat:
60521674cf61bobrazek.png
Foto: Medový dort - ©SBO Benedikt Gasser

200 g špaldové celozrnné mouky
200 g celozrnné bílé mouky
3 zarovnané lžičky prášku na pečení
125 ml mléka

A k tomu postupně přidáme směs, která se skládá:
125 g másla
200 g medu
3 vejce
125 g nízkotučného tvarohu
kůra z půlky citronu
100 g rozinek
50 g lískových ořechů
Postup: 
6052160accc0dobrazek.png
Foto: Shutterstock

Nejprve si vytvořte směs z másla s medem a vejci a smíchejte dohromady tak, až vznikne pěna. Do ní přidejte nízkotučný tvaroh, citronovou kůru, rozinky a nastrouhané lískové ořechy. V druhé větší míse promíchejte mouky s práškem do pečiva. Přidejte mléko a vytvořte hladké těsto, do kterého vmíchejte dříve již připravenou směs. Vše dobře promíchejte a vlijte do máslem vymazané hranaté formy. Pečte při 175 °C asi 50 minut, nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.

Dobrou chuť!

Recept připravila Emmi Hintner Zingerle z jihotyrolské farmy Peterer-Hof u Rasen-Antholz, Roter Hahn.

Zkuste třeba i tento recept: 

Reklama