DSC_0013.jpg (150 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Jednoduché, den předem naložené maso, je zárukou úspěchu. Dnes jsme k němu zvolili super přílohu, opečenou kořenovou zeleninu a gratinované brambory se smetanou. Kdo má plynový gril s poklopem a k němu ještě přídavnou plotýnku, může celé menu připravit pod širým nebem.

Suroviny

  • 4 plátky vepřové krkovice (jeden cca 200 g)
  • 4 lžíce medové hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce sweet chilli omáčky
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

příloha

  • 3 mrkve
  • 3 petržele
  • kousek celeru
  • 2 velké cibule
  • sůl
  • tymián
  • slunečnicový olej

gratinované brambory

Postup

Všechny suroviny na marinádu smíchejte a naložte do nich maso. Dejte na 24 hodin do lednice. Z lednice vyndejte hodinu před grilováním. 

Připravte si gratinované brambory. Použijte náš vyzkoušený recept, který najdete TADY.
Brambory zapečte buď v troubě nebo v grilu. My jsme je pekli v zavřeném plynovém grilu, při teplotě asi 190 °C, hodinu. 

Zeleninu nakrájejte na silnější nudličky. Cibuli na velké kostky. Společně dejte opékat na trošce oleje. Použijte buď plotýnku doma nebo plotýnku na vašem grilu. Bude to trvat asi 15 minut.

Maso grilujte pár minut z každé strany. Doba grilování záleží na druhu grilu a teplotě, při které grilujte. Nepřehánějte to, aby maso nebylo příliš tuhé.

Podávejte všechno společně.

Dobrou chuť přeje Elly.

Co ještě můžete hodit na gril?

Grilované placičky z mletého masa

1.jpg (40 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Grilované kuřecí kousky se salátem a domácím pečivem

2.jpg (174 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kuřecí kousky na grilu a salát coleslaw

3.jpg (120 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama