1.jpg (974 KB)

Foto: Ondřej Fabík

Suroviny

  • 4 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 g másla
  • 100 ml mléka
  • 4 jablka
  • 150 g vlašských ořechů
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce višňovky
  • špetka soli

2.jpg (817 KB)

Foto: Ondřej Fabík

Postup

Vejce a cukr dejte do mísy robota. Nasaďte šlehací metlu a vyšlehejte na vysoké otáčky v hustou pěnu.

Přidejte zbytek surovin. Rozpuštěné, ale vychlazené máslo, tvaroh, mléko. najemno nastrouhaná jablka, nasekané ořechy, višňovku, mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Na nižší otáčky umíchejte hladké těsto.

3.jpg (808 KB)

Foto: Ondřej Fabík

To nalijte do formy na bábovku, vymazané olejem a vysypané polohrubou moukou.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, bude to trvat zhruba 40 - 45 minut.

Jestli je bábovka hotová zjistíte vpichem špejle do středu. Musí vyjít suchá, ne mokrá od těsta. V případě potřeby ještě chvilku dopečte.

Vyklopte a nechejte vychladnout.

Dobrou chuť přeje Elly.

Nejlepší tvarohová bábovka

4.jpg (87 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Dýňová bábovka

5.jpg (134 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Babiččina olejová bábovka s ostružinami

6.jpg (62 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama