Foto: Ondřej Fabík
Suroviny
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 g másla
- 100 ml mléka
- 4 jablka
- 150 g vlašských ořechů
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce višňovky
- špetka soli
Foto: Ondřej Fabík
Postup
Vejce a cukr dejte do mísy robota. Nasaďte šlehací metlu a vyšlehejte na vysoké otáčky v hustou pěnu.
Přidejte zbytek surovin. Rozpuštěné, ale vychlazené máslo, tvaroh, mléko. najemno nastrouhaná jablka, nasekané ořechy, višňovku, mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Na nižší otáčky umíchejte hladké těsto.
Foto: Ondřej Fabík
To nalijte do formy na bábovku, vymazané olejem a vysypané polohrubou moukou.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, bude to trvat zhruba 40 - 45 minut.
Jestli je bábovka hotová zjistíte vpichem špejle do středu. Musí vyjít suchá, ne mokrá od těsta. V případě potřeby ještě chvilku dopečte.
Vyklopte a nechejte vychladnout.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Babiččina olejová bábovka s ostružinami
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Mám různé recepty na bábovku, ale tento ne. Tisknu si.
mohla bych zkusit
Ta vypadá moc dobře.